Eğitim-Sen'in 4+4+4 Eylem Ankara'da Yapıldı

Eğitim-Sen'in 4+4+4 Eylem Ankara'da Yapıldı

Eğitim-Sen'in 4+4+4 Eylem Ankara'da Yapıldı

4+4+4`e karşı geleceklerine sahip çıkan on binler, Türkiye`nin dört bir yanından gelerek Ankara`da buluştı.
 

 

Geleceğimiz İçin, Özgür Nesiller İçin…

4+4+4 eğitim sistemine ve yarattığı tüm sorunlarına karşı duranlar; okullarına, çocuklarına, umutlarına ve umutlarının çiçeklerine, geleceklerine, yarınlarına, mesleklerine sahip çıkanlar, bugün Türkiye`nin dört bir yanından Ankara`ya, geleceklerine sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceklerini haykırmaya geldiler.

Türkiye`nin dört bir yanından gelenler, Eğitim Sen`liler, sesimizi-sözümüzü eğitim fakültelerine taşıyan, "Mesleğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz" diyen öğrencilerimiz Genç Eğitimciler, atama isteyen öğretmenler, özgür nesiller isteyenler, eşit, özgür, demokratik, laik ve anadilinde eğitim isteyenler, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler 4+4+4`e karşı tek ses oldu, 4+4+4 dayatmasına karşı durmaktan vazgeçmeyeceklerini haykırdı.

Sıhhiye Meydanı`nı, Ankara sokaklarını dolduran binler, AKP`nin tüm dayatmalarına rağmen 4+4+4`ü durdurmak, çocuklarına ve geleceklerine sahip çıkmak için, yasa durdurulana dek mücadeleye devam edeceklerinin sözünü verdiler.

Sabahın Erken Saatleri, Eğitim Sen`liler Hipodrom`da…

Sabahın erken saatlerinde, 11 Eylül`de 4+4+4`e karşı 4 koldan Ankara`ya yürüyen yürüyüşçülerimiz, Türkiye`nin dört bir yanından gelen sendika üyelerimiz, ilk defa alana çıkan Genç Eğitimcilerimiz, ataması yapılmayan öğretmenler, Hpiodrom`da toplandı.

Buradan yürüyüşe başlayan Eğitim Sen`liler Tren Garı`nda toplanan binlerle buluştu. Buluşmanın ardından Sıhhiye Meydanı`na yüründü.

"Çocuklarınızı Okula Göndermeyin!"

Saat 14.00`te tüm kortejlerin alana girişiyle miting başladı. Saygı duruşuyla başlayan mitingde, İstanbul`da bir okulda üzerine lavabo düşmesi sonucunda yaşamını yitiren 6 yaşındaki Efe Boz`un annesinin mesajı okundu. Anne Boz, mesajında, okulda yaşamını yitiren tüm öğrencilerin, şimdi ‘Bize güvenin` diyen hükümetin okulları olduğuna dikkat çekti; 5, 5.5 yaşında çocuğu olan velilere ‘Çocuğunuzu okula göndermeyin` çağrısı yaptı.

Efe Boz`un ardından Sincan Cezaevi`nde tutuklu bulunan Merkez Kadın Sekreterimiz Sakine Esen Yılmaz`ın miting için gönderdiği mesaj okundu.

"4+4+4`e Karşı Mücadeleyi Yükselteceğiz!"

Saygı duruşunun ardından, 4+4+4`e karşı sürdürdüğümüz mücadeleyi anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından Genel Başkanımız Ünsal Yıldız konuşmasını yapmak üzere sözü aldı. Geleceğine sahip çıkan on binleri selamlayan Ünsal Yıldız, emeğine, geleceğine ve haklarına sahip çıktığı için, 4+4+4`e karşı 28-29 Mart`ta, okulunda direndiği için tutuklanan KESK`lilere selam gönderdi; Konfederasyonumuz KESK`e ve Sendikamız Eğitim Sen`e yönelen saldırıların sebebinin AKP`nin dayatmalarına ve baskılarına karşı boyun eğmeyişimiz olduğunu söyledi.

Yıldız, konuşmasında "Bugün 4+4+4`e karşı bu meydanda gösterdiğimiz anlamlı tepki, okulların açılacağı 17 Eylül`den itibaren okullarımızda, mahallelerimizde, işyerlerimizde yürüteceğimiz çalışmalarının başlangıcıdır. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle; eğitimde 4+4+4 dayatmasına hayır diyen tüm emek ve demokrasi güçleri ile birlikte mücadele bayrağını daha da yükselteceğimize söz veriyoruz" diyerek eğitim sistemine karşı mücadelenin 17 Eylül`de okulların açılmasıyla yükseltileceğine değindi.

KESK`li Tutsaklar Onurumuzdur!

Genel Başkanımız ardından KESK`li tutukluların isimleri fotoğraflarıyla birlikte tek tek okundu, tutuklu bulunan KESK`lilere alkışlarla selam gönderildi.

"Bu Karanlığı Yaratanlar Korkmasınlar Diyemiyoruz, Çünkü Biz Çoğalacağız!"

Konfederasyonumuz KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise konuşmasında, "Bizler, bu ülkenin emekçileri, ezilenleri, yoksullaşmaya ve sömürüye karşı mücadele eden halkları olarak; eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için verdiğimiz mücadeleye olan inancımızla, bugün geleceğimizi hedef alan gerici, piyasacı bu saldırılara karşı da mücadele edecek, kamusal, bilimsel, laik, demokratik ve anadilde eğitim hakkımızı sonuna kadar savunacağız" dedi.

Özgen de mitingin daha da güçlenecek olan mücadelemizin başlangıç yeri olduğunu dile getirdi.

Vatan, Geleceğine Sahip Çıkmaksa, Evet, Biz Vatan Hainiyiz!

Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın çocuklarını okula göndermek istemeyip, rapor alan velilerin çocuklarına ‘gerizekalı` dediklerini; Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in 4+4+4`e karşı sürdürdüğümüz mücadeleyi karalamak üzere yaptığı asılsız suçlamalar barkavizyondan gösterildi. Açıklamalara tüm alandan yükselen yuhalama sesleriyle ve Nazım Hikmet`in ‘Vatan Haini` şiiriyle yanıt verildi.

4+4+4`e karşı eşit, özgür, demokratik, laik, anadilinde eğitim isteyenlerin, on binlerin katılımıyla gerçekleştirilen miting, Moğollar`ın konseriyle sonlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.