Eğitim-Sen'in 4+4+4'e Karşı Yürüyüşü Devam Ediyor!

Eğitim-Sen'in 4+4+4'e Karşı Yürüyüşü Devam Ediyor!

Eğitim-Sen'in 4+4+4'e Karşı Yürüyüşü Devam Ediyor!

 

Eğitim-Sen'den yapılan açıklama;

4+4+4`e karşı dün 4 koldan başlattığımız yürüyüşümüz bugün de devam ediyor.

Güneydoğu Yürüyüş Kolu: 

Dün, Batman`dan Diyarbakır`a hareket eden ve burada basın açıklaması düzenleyecek olan sendika üye ve yöneticilerimize polis müdahale etmişti, Konfederasyonumuz KESK sendikalarının şube yöneticileri ve Sendikamız Eğitim Sen`e bağlı üye ve yöneticilerden oluşan 16 kişi gözaltına alınmıştı. Yürüyüş kolumuz, Diyarbakır göz altılarını emniyetten alarak gece 24 sularında hareket etti. 

Bu sabah Adıyaman şube yönetici ve üyeleri ile Merkez Örgütlenme Sekreterimiz Mustafa Ecevit`in de aralarında bulunduğu yürüyüş kolundaki üye ve yöneticilerimiz beraber kahvaltı yapıldı. Saat 12.00`da şube önünden pankartlar ve sloganlarla yürüyüşe geçildi. Belediye meydanında 250 kişilik bir kitleyle basın açıklaması yapıldı ve Malatya`ya hareket edildi.

Kuzeybatı Yürüyüş Kolu: 

Genel Başkanımız Ünsal Yıldız`ın da aralarında bulunduğu Kuzeybatı yürüyüş kolumuz, bu sabah Edirne`den Tekirdağ`a vardı, burada yapılan açıklamanın ardından İstanbul`a geçildi. Yürüyüş kolumuz, Avrupa Yakası`ndaki üyelerimizle bir araya gelerek 13.30`da … açıklama yaptı, buradan Anadolu Yakası`na hareket edildi.

Güneybatı Yürüyüş Kolu:

Merkez Eğitim Sekreterimiz Betül Korkut`un da aralarında olduğu Güneybatı yürüyüş kolumuz, dün gittiği Aydın`dan İzmir`e geçti. Burada İzmir şube ve yöneticilerimizle bir araya gelen yürüyüşçülerimiz Konak Meydanı`na yürüdü, burada yapılan açıklamanın ardından Manisa`ya hareket edildi.

Yürüyüş kolumuz, Malatya Doğanşehir Sürgü kasabasında Alevi oldukları için gerici grupların ‘oruç tutmadıkları‘ için saldırısına uğrayan Evli ailesini ziyaret etti. 

Kuzeydoğu Yürüyüş Kolu:

Merkez Basın Yayın Sekreterimiz Tuğrul Culfa`nın da aralarından olduğu Kuzeybatı yürüyüş kolumuz, Giresun`da yaptığı açıklamanın ardından Ordu`ya geçti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.