Eğitim Sorunlarını Başbakan’a Taşıdı

Eğitim Sorunlarını Başbakan’a Taşıdı

Genel Başkan Gündoğdu, Eğitimin ve Eğitim Çalışanlarının Sorunlarını Başbakan’a Taşıdı

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. Gündoğdu, ziyarette ‘eşit işe eşit ücret’ kapsamında 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemede ek ödeme verilmeyen öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının mağduriyetlerini, 4+4+4 yeni eğitim sisteminin uygulanması noktasındaki eksiklikleri ve eğitim çalışanlarının sorunlarını Başbakan Erdoğan’a iletti.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, genel yetkili sendika başkanı olarak katıldığı ve yaklaşık iki saat süren toplantıda, toplu sözleşme sürecinde giderilemeyen sorunlarla birlikte, yeni eğitim sisteminin altyapısına ilişkin eksiklikleri; velilerin tercihine bırakılması gereken okula başlama yaşının zorunluluk haline getirilmesi, öğretmenlerin özür grubu atamaları, il emrinin kaldırılması, norm fazlası öğretmenler için gerekli adımların zamanında atılmaması, derslik ihtiyacı konusunda özellikle büyük illerde yeterli çalışmaların yapılmamış olması gibi konuları Başbakan Erdoğan’a aktardı.

Yeni eğitim sistemini uygulayacak olan öğretmenlerin moral ve motivasyonunun yüksek tutulmasının önemine değinen Gündoğdu, özür grubu atamalarında yaşanan sıkıntılara da dikkat çekerek, öğretmenlerin aile bütünlüğünün mutlaka sağlanması gerektiğini vurguladı.

“Kademeli eğitim sistemine ilişkin çözüm önerilerimiz gecikmeli olarak hayata geçiriliyor, zamanında atılmayan adımlar yüzünden eğitimciler her defasında mağdur oluyor” diyen Gündoğdu, eğitimin paydaşlarının hafızasının sürece dahil edildiği konularda çözümün daha çabuk yakalandığını, memnuniyet oranının arttığını, bu nedenle paydaşların çözüm adına önerilerinin zamanında dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

Görüşmede, 666 sayılı KHK sonrası öğretmen ve öğretim elemanları aleyhine oluşan tabloya dikkat çeken Gündoğdu, toplu sözleşme sürecinde ısrarla üzerinde durdukları ancak çözüme kavuşturulamayan ek ödeme mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Gündoğdu, ek ödemeden faydalanamayan diğer kamu çalışanlarının mağduriyetinin yanısıra sözleşmeli olup da kadroya geçirilmeyen personelin ve 4/C’lilerin sorunlarını da Başbakan Erdoğan’a iletti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın da hazır bulunduğu görüşmede Başbakan Erdoğan, sorunları not alarak çözümü için ilgili bakanlarla görüşme yapacağını, öğretmenlerin sorunlarının farkında olduğunu, çözüm için paydaşların görüşlerinin önemli olduğunu dile getirdi. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum