Eğitim ve Öğretim Desteği Başvuru İşlemleri

Eğitim ve Öğretim Desteği Başvuru İşlemleri

2016-2017 öğretim yılı için 5580 Sayılı Özel Öğretim Kuramları Kanunu kapsamındaki özel okullarda öğrenim gören/görecek öğrencilere verilecek eğitim ve öğretim desteğine ilişkin esaslar

2016-2017 öğretim yılı için 5580 Sayılı Özel Öğretim Kuramları Kanunu kapsamındaki özel okullarda öğrenim gören/görecek öğrencilere verilecek eğitim ve öğretim desteğine ilişkin esaslar ilgi yazı ve eki "Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu"nda açıklanmıştır. İlgili e-Kılavuz hükümleri doğrultusunda iş ve işlemler yürütülmektedir.

Bu çerçevede; 2016-2017 eğitim ve öğretim desteği başvuru işlemlerinde; eğitim ve öğretim desteğinden daha önceki yıllarda yararlananlar da dahil olmak üzere tüm kurumlar,15 Ağustos 2016 ile 2 Eylül 2016 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden "Özel Öğretim Kurumlan Modülü-Eğitim ve Öğretim Desteği-Eğitim ve Öğretim Desteği Kurum Başvurusu" ekranından öğrenci almak istedikleri sınıf seviyelerini seçerek başvuru işlemlerini yapabileceklerdir.

Öğrenci velileri/vasileri ise; kayıtlı oldukları resmi/özel okul müdürlükleri aracılığıyla eğitim ve öğretim desteği başvuru işlemlerini "Kurum İşlemleri-Özel Kurum Eğitim ve Öğretim Desteği-Öğrenci Tespit Formu Ek-12" ekranından yapabilecektir. Okul yöneticileri, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nda (Ek-12) yer alan bilgi ve belgeleri kontrol ederek Modüle girecektir. Başvuru çıktısının onaylı bir örneği veliye/vasiye verilecek bir örneği de okul müdürlüklerinde muhafaza edilecektir.

Ayrıca 15 Ağustos 2016 ile 02 Eylül 2016 tarihleri arasında eğitim ve öğretim desteğine başvuran ve destek kapsamına alınan özel okullar haftalık olarak Genel Müdürlüğümüz internet sayfasında (http://ookgm.meb.gov.tr) yayımlanacaktır. 2014-2015 ve 2015-2016 öğretim yıllarında eğitim ve öğretim desteğinden yararlanan öğrencilerden, ilan edilen özel okullara nakil olmak isteyenler eğitim ve öğretim destekli olarak bu okullara Ağustos ayı içerisinde kayıt yaptırabileceklerdir.

Bilgilerinizi ve konu ile ilgili iş ve işlemlerin sağlıklı yürütülmesi açısından gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda gereğini rica ederim.

Kemal ŞAMLIOĞLU Bakan a.

Genel Müdür V.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.