Eğitimciler, Kalpleri Kırılmaya Değil, Elleri Öpülmeye Layıktır

Eğitimciler, Kalpleri Kırılmaya Değil, Elleri Öpülmeye Layıktır

Eğitimciler, Kalpleri Kırılmaya Değil, Elleri Öpülmeye Layıktır

Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreterimiz Teyfik Yağcı, medeniyetimizi yeniden inşa etmek için çalıştıklarını belirterek, “Bunun en önemli, vazgeçilmez ve istikamet tayin edici unsuru ise ilim yuvalarıdır; ilkokuldan üniversitelere kadar. Çünkü mahiyet itibarıyla her şey ilme bağlıdır. Bunun en önemli öğesi ise eğitimcilerdir” dedi.

Samsun, Amasya ve Tokat şubelerimizin il divan toplantılarında konuşan Teyfik Yağcı, ücret sendikacılığına akademik ve hizmet sendikacılığını kattıklarını, sosyal sorumluluk alanlarında da ellerini taşın altına koyduklarını ifade ederek, “Eğitim-Bir-Sen, bu alanda, yeri geldiğinde risk alan bir sivil toplum örgütü olduğunu göstermiştir. Her zaman ve her yerde haklı davasında güçlü bir duruş sergilemiştir. Bu gayretler Eğitim-Bir-Sen’i sendikal alanda nitelikli bir marka haline getirmiştir” dedi.

İdeolojik körlüğün milleti de, devleti de götüreceği yerin zifiri karanlık olduğunu kaydeden Yağcı, “Eğitim-Bir-Sen, yaptığı çalışmalarda ideolojik saplantılardan uzak, ilmin aydınlığındaki faaliyetleriyle sendikacılığa yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Zira milletin hafızasındaki sendikacılık algısı; kırıcı, tahripkâr, millet ve değerler düşmanlığı olarak yer almıştır. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen bu algıyı değiştirmek için kolları sıvamıştır. Milletle birlikte, milletin değerlerine sahip çıkarak, insanı merkeze alan ve insan hak ve hukukunu ön planda tutan sistemli ve fedakâr çalışmalarıyla yeni bir sendika ve sendikacı algısını yerleştirmektedir” şeklinde konuştu.

Milli Eğitimdeki vesayet uygulamalarının kaldırılması mücadelesini Eğitim-Bir-Sen’in verdiğini dile getiren Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Katsayı ve başörtüsü zulmünü zalimlerin yüzüne çarpan ve çözüme katkı veren Eğitim-Bir-Sen’dir. Milli Güvenlik derslerinin kaldırılmasını savunan, söyleyen ve çözüm üreten Eğitim-Bir-Sen’dir. Eğitim-Bir-Sen, misyonundan, vizyonundan; kimliğinden ve ideallerinden; felsefesinden ve değerlerinden; hak ve hukuktan taviz vermeden büyümüştür ve büyümeye devam edecektir.”

Yağcı, ilkeli, kararlı, asil bir duruşla, ne dediğini ne yaptığını bilen teşkilatımızın, eğitim camiasının olduğu gibi, milletimizin de takdirini kazanarak, 15 Haziran 2012 itibarıyla 231.472 sayısına ulaştığını söyledi.

Sendikal faaliyetlerinde hiçbir zaman tahripkâr, sendikaya gönül verenler olarak asla ayrımcı olmadıklarını vurgulayan Teyfik Yağcı, “Bu sendika asla kırıcı olmadı, gücendirici olmadı, tam tersine milletimizin menfaatleri doğrultusunda insanımızın gücünü bir araya getirmeye çalıştı, birleştirmeye gayret etti. Ve bunu gelecek adına çok ciddi bir sermaye olarak görerek bütün çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Sendikaların asıl görevleri, mensuplarının menfaatlerini korumaktır. Ve bu tabiidir de, bu her kuruluşta böyledir. Biz bunu bu zamana kadar hakkıyla yaptık, inşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Davamız, üç-beş kör kuruşa mahkûm edilecek bir dava değildir” diyen Yağcı, “Bizim, insan-ı kâmil ismine layık medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa etme, yeniden hayata geçirme gibi bir idealimiz vardır. Bunun en önemli, vazgeçilmez ve istikamet tayin edici unsuru ise ilim yuvalarıdır; ilkokuldan üniversitelere kadar. Çünkü mahiyet itibarıyla her şey ilme bağlıdır. Bunun en önemli öğesi ise eğitimcilerdir, öğretmenlerdir, hocalardır. Cehaletin en büyük panzehiri onların elindedir. Onun içindir ki, eğitimciler; kalpleri kırılmaya değil, elleri öpülmeye layıktır” değerlendirmesinde bulundu.

Eğitimin milletlerin olmazsa olmazı olduğunun altını çizen Yağcı, “Gelecek nesilleri iyi yetiştiremeyen milletler gelecek mücadelesini kaybetmiş demektir. Evet, eskiden topla-tüfekle-kılıçla yapılan fetihlerin yerini artık günümüzde ilim-fen ve sanatla gönülleri ve akılları ikna ederek fethetmek almıştır. Biz inanıyoruz ki, eskiden olduğu gibi yeniden bu topraklar, bu millet ve medeniyetimiz yakın bir gelecekte insanlığa hizmet yolunda nice dehaları yetiştirecek ve insanlığın hizmetine sunacaktır” diye konuştu.

Samsun Şube Başkanımız Nejdet Güneysu, Amasya Şube Başkanımız Şahin Gümüş ve Tokat Şube Başkanımız Cemil Çağlar’ın da birer konuşma yaptığı toplantılarda, katılımcılar söz alarak görüşlerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.