Eğitimde Başarı Ancak Öğretmenlerle Yakalanabilir

Eğitimde Başarı Ancak Öğretmenlerle Yakalanabilir

Eğitimde Başarı Ancak Öğretmenlerle Yakalanabilir

Çorum Şubemiz, olağanüstü kongresini yaptı. Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede konuşan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, sendika olarak tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere geldiklerini söyledi.

1992’de Mehmet Akif İnan önderliğinde kurulan Eğitim-Bir-Sen’in eğitim camiasının sorunlarına çözüm üretmek ve Türkiye’nin ilerlemesi, büyümesi doğrultusunda bir misyon üstlendiğini ifade eden Özer, sendikacılığı, sadece ücret sendikacılığı olarak değil, topluma, insana hizmet olarak gördüklerini kaydederek, bir zamanlar siyasi iktidarlar tarafından öcü olarak gösterilen, baskılarla, yıldırmalarla yok edilmeye çalışılan Eğitim-Bir-Sen’in baskılara direnerek üye sayısını her geçen yıl artırarak bugünlere geldiğini ve bugün 231 bin 472 üye ile genel yetkili sendika olduğunu dile getirdi.

Memur-Sen’in ve Eğitim-Bir-Sen’in dik durduğunu ve kararlılıkla mücadele ettiğini vurgulayan Özer, toplu sözleşmesiz sendikacılık yapılmayacağı anlayışıyla verdikleri mücadele sonucu toplu sözleşme hakkının Anayasa’ya girmesine katkıda bulunduklarını, ilk toplu sözleşmede memurlar adına 18 maddelik kazanım elde ettiklerini ifade etti.

“Haklı taleplerimize kavuşuncaya kadar mücadelemiz devam edecek” diyen Özer, bütün olumlu yaklaşımlarına rağmen Bakanlığın eğitim çalışanlarına sorunlu bakışını değiştirmediğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın akıllı tahtaya, tablete verdiği önemi öğretmene de vermesini istediklerini anlatan Ahmet Özer, öğretmenin aşağılandığı, yok sayıldığı bir toplumda hiçbir konuda başarı sağlanamayacağını, öğretmenin saygınlığının artırılması gerektiğini, eğitim sisteminin ancak öğretmenlerle başarıya ulaşabileceğini vurguladı.

4+4+4 yeni eğitim sistemine de değinen Özer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hatalarının 4+4+4 yeni eğitim sistemine mal edilmemesi gerektiğini ifade ederek, eski sistemin de hataları bulunduğunu ve yeni sistemin daha iyi sonuçlar vereceğine inandığını kaydetti.

Yeni eğitim sisteminin doğru olması kadar nasıl uygulandığının da önemli olduğunu belirten Özer, “Ortaya çıkan sorunlara baktığımızda, öğretmenlerimizin tayin haklarından yararlanamaması, okula başlama yaşında kamuoyunun yeteri kadar bilgilendirilmemesi ve yapılması gereken hazırlıkların tam olarak bitirilememesi gibi konuların uygulamasında maalesef Milli Eğitim Bakanlığı’nın hatalarını görüyoruz” dedi.

Çorum Şube Başkan Vekilimiz Mesut Karaca, 4 Eylül’de olağanüstü kongre yapılması kararı alındığını belirterek, Eğitim-Bir-Sen’in bu kongreden daha da güçlenerek çıkacağına inandığını dile getirdi.
 
Kongreye tek aday olarak giren Tahir Eşkil ise, 2003’ten bugüne kadar sendikanın değişik kademelerinde görev aldığını hatırlatarak, “Sendikamız her geçen gün büyüyor, gelişiyor ve sorumluluğumuz artıyor. Bizleri güçlü kılan; ilkelerimiz, birikimlerimiz, yetişmiş, etkin, olgun insan gücümüz, gelecek ve medeniyet tasavvurumuz ile geleneğimiz ve mirasımızdır” şeklinde konuştu.

Yapılan kongre sonucunda yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Tahir Eşkil (Şube Başkanı), Mesut Karaca (Şube Sekreteri), Yusuf Bulanık (Mali Sekreter), Kadir Çatal (Teşkilatlanma Sekreteri), Eyyüp Çiçek (Basın Yayın Sekreteri), Hüseyin Kır (Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri), Tekin Çınar (Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.