Eğitim'de Büyük Tasfiye Haziranda

Eğitim'de Büyük Tasfiye Haziranda

Dershane yasası sonrası 38 ilin milli eğitim müdürünü değiştiren MEB’in haziran sonunda tasfiye edilecek şube müdürleri ve okul müdürlerinin belirlenmesi için çalışma yaptığı öğrenildi...

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU

Milli eğitim Bakanlığı, kamuoyunda dershane yasası olarak bilinen düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından, teşkilatta başlattığı tasfiye operasyonunun 2. dalgasını da tamamladı. Merkez teşkilatta yapılan düzenlemelere göre daha önce görevden alınan 3 genel müdüre ek olarak 5'i ortaöğretim, 5'i temel öğretim, 6'sı Talim Terbiye Kurulu ve 3'ü mesleki teknik eğitim genel müdürlüğünde olmak üzere toplam 19 daire başkanının da görevlerine son verildi.

14 Mart'ta yapılan ilk operasyonda 12 milli eğitim müdürü görevden alınmıştı. Geçtiğimiz hafta tamamlanan 2. dalga operasyonda, 12 milli eğitim müdürünün daha görevine son verildi. 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun hemen ardından yapılan değişikliklerle birlikte toplam 38 ilde milli eğitim müdürleri değiştirilmiş oldu. Mahalleliye bile sorulacak

Mahalleliye sorulacak

Öte yandan MEB, haziran sonunda tasfiye edilecek şube müdürleri, okul müdürleri, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının belirlenmesi ile ilgili de düğmeye bastı. İllerde çalışma başlatan bakanlık, görevden almaların ve yerine yapılacak atamaların hangi kriterlere göre gerçekleştirileceğine ilişkin yol haritasını da netleştirdi. Buna göre, okullarda mevcut yöneticilere yönelik değerlendirmelerde, "Yönetici ne zaman göreve başladı? Diğer öğretmenlerle, öğrencilerle arası nasıl?" gibi sorular belirleyici olacak. Okulun mevcut müdürü ile ilgili gerekirse mahalleliye bile fikri sorulacak.

Görevden alınanların yerlerine kimlerin atanacağına ise her il bünyesinde il milli eğitim müdürleri nezaretinde oluşturulacak komisyonlar karar verecek. Komisyon tarafından seçilen isim son olarak valilik oluruna sunulacak. Valinin de onaylamasıyla birlikte yeni okul müdürleri eylül ayında, göreve başlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.