Ek Ders Çizelgesi Güncellenmeli, Sınıf Öğretmenleri Kurs Açabilmeli

Ek Ders Çizelgesi Güncellenmeli, Sınıf Öğretmenleri Kurs Açabilmeli

Eğitim Bir Sen Ankara İki Nolu Şube Başkanı Levent KÖSE; MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ek Ders saatlerine yönelik çizelgesinin güncelliğini yitirdiğini belirtti. Ayrıca ilkokullarda sınıf öğretmenlerinin kurs açabilmesi gerektiği ile ilgili açıklama yap

Eğitim Bir Sen Ankara İki Nolu Şube Başkanı Levent KÖSE; MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ek Ders saatlerine yönelik çizelgesinin güncelliğini yitirdiğini belirtti. Ayrıca ilkokullarda sınıf öğretmenlerinin kurs açabilmesi gerektiği ile ilgili açıklama yaptı.

Eğitim Bir Sen Ankara 2 Nolu Şube yönetimi olarak yaptığımız okul ziyaretlerimizde öğretmen ve yönetici üyelerimizden gelen önerilerden, şikayetlerden ve sendikamıza gelen elektronik postalardan da görüyoruz ki MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Ek Ders çizelgesinde değişiklik yapılması gerekmektedir. Üyelerimiz ve yöneticilerimizden gelen önerileri dikkate aldığımızda çizelgenin güncelliğini yitirdiği ve kesinlikle yeni düzenleme yapılması gerektiğini görüyoruz . 

MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Haftalık Ders ve  Ek Ders Saatlerine İlişkin Çizelge'yi incelediğimizde ilkokul ve ortaokulda müdür yardımcılığı yapan bir idarecinin alacağı en fazla ek ders saati 24 saat görünürken son toplu sözleşmede kazanılan kazanımlarla birlikte nöbet ücreti ve ikili öğretim yapan bir okulda müdür yardımcılığı yapan bir müdür yardımcısı 28 saat ek ders ücreti alabilmektedir. Ayrıca kursta görevliyse daha fazla ek ders alması mümkün olabilmektedir. Bunun gibi tüm yöneticilerin ve öğretmenlerin alabilecekleri ekders saatleri değişmiş ve çizelge güncelliğini yitirmiştir. 

Bu nedenle MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN HAFTALIK DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN ÇİZELGE hemen değiştirilmeli ve Okul Müdürlerimizin okullarında tüm sorumluluğu almalarına rağmen müdür yardımcılarından daha az ekders almaları sonucu çalışma barışını bozması anlamında müdürlerimize de "sorumluluk ücreti" adı altında ek ders ücreti verilmesi gerektiğini bu çizelge güncelenirken müdürlerimizi de unutmamak gerektiğini MEB yetkililerine iletmek istiyoruz. 

Çözüm bekleyen ve ücret eşitsizliğine neden olan diğer bir husus ise, İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının açılmaması. İlkokullarda yapılan kulüp çalışmaları ile velilerden para toplanması ve eğitimde eşitlik ilkesinden uzaklaşıldığı düşüncesini doğuruyor. Ders saati dışında yapılan bu çalışmalarda maddi durumu iyi olan veliler çocuklarını kulüplere yönlendirebilirken bazı öğrenciler bu çalışmalardan zorunlu olarak uzak kalıyorlar. Aynı şekilde öğretmenlerin de bazıları velilerden para toplamakla uğraşmak istemediği için kulüp çalışması yapmak istemediğinden dolayı öğrenciler bu çalışmalardan mahrum kalmaktadırlar. Oysa branş öğretmenlerine verilen kurslar gibi ilkokullarda da sınıf öğretmenlerine kurs açma hakkı verilmesi gerekir. Bakanlığın bu konuları en kısa zamanda gündeme alıp, çözüme kavuşturmasını bekliyoruz. 

Levent KÖSE 
EĞİTİM BİRSEN ANKARA 2 NOLU ŞUBE BAŞKANI 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum