Ek Ders Esaslarına İlişkin Üç Ayrı Dava Açtık!

Ek Ders Esaslarına İlişkin Üç Ayrı Dava Açtık!

Ek Ders Esaslarına İlişkin Üç Ayrı Dava Açtık!

 

16.12.2006 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ının öğretmenlerin mağduriyetine neden olan bazı hususlarının iptali için Eğitim-Bir-Sen olarak Danıştay’da yürütmenin durdurulması talepli üç ayrı dava açtık.

 

Açtığımız davalarda, 16.12.2006 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın, “Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller” başlıklı 16. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendinde sayılanlar dışında, “ dini bayramlar” ibaresine yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptaline;

Karar’ın, “Hizmetiçi eğitim faaliyetleri” başlıklı 7. maddesinde sayılanlar dışında, aynı maddede, “ Bu madde kapsamında sayılan eğitim faaliyetlerine yarıyıl tatillerinde kursiyer olarak katılanlara ek ders ücreti ödenir” hükmüne yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptaline;

Karar’ın, “Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller” başlıklı 16. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendinde sayılanlar dışında, “ Valiliklerce yapılan tatiller” ibaresine yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptaline karar verilmesini talep ettik.

Dava dilekçelerimizde, genel olarak öğretmenlere kendi irade ve inisiyatifleri dışında idarelerce tatil edilen günlerde ve mesai saatleri dışında zorunlu bir şekilde kursiyer olarak kursa katılmalarından dolayı ek ders ücretinin ödenmemesinin hukuka ve hakkaniyete açıkça aykırı olduğunu; öğretmenlerin, bayram tatili, kar tatili gibi, ellerinde olmayan nedenlerle mesai yapamadıkları günlerde ders görevlerinin yapılmış sayılarak ek ders ücretlerinin kesilmemesinin, kursiyer olarak hizmetiçi eğitime katılmaları halinde de kendilerine ek ders ücreti verilmesinin hak ve adalet gereği olduğunu ifade ettik.

 

Açmış olduğumuz davalardan,

1 No’lu davamızın esas numarası 2012/1724 (Danıştay İkinci Dairesi)

2 No’lu davamızın esas numarası 2012/2457 (Danıştay İkinci Dairesi)

3 No’lu davamızın genel evrak numarası 37261 olup, üyelerimiz, Danıştay’ın dava dosyası sorgulama bölümünden bu davaları takip edebileceği gibi, sendikamızın Hukuk Birimi’nden de bilgi alabilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.