Ek Ders Ücretinin Miktarı Ne Kadar Olacak?

Ek Ders Ücretinin Miktarı Ne Kadar Olacak?

​Öğretmenler ile kendilerine ders görevi verilenlere; öğretimin türüne, dönemine, saatine ve ders görevi verecek olanlara göre de değişebilen miktarlarda ders saati başına ek ders ücreti ödenmektedir.

 

Ek ders ücreti, ders görevinin yapıldığı dönem için belirlenmiş olan aylık katsayısı esas alınarak hesaplanması ve 2016-2017 yıllarında geçerli olacak aylık katsayılarının da belirlenmiş olması nedeniyle, 2016 ve 2017 yıllarına ilişkin ek ders ücreti miktarları şimdiden hesaplanabiliyor.

Kim ne kadar ek ders ücreti alıyor?

Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile okul, kurs veya yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda öğretmen veya öğretim üyesi bulunmaması halinde; öğretmenlere, öğretim üyelerine veya diğer memurlara veyahut açıktan atanacaklara ücret ile ek ders görevi verilebilmektedir.

Kendilerine ek ders görevi verilenlere, ders saati başına;

-Gündüz öğretimi için 140 gösterge rakamının,

-Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının

aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ek ders ücreti ödenir.

Ek ders ücretleri;

-Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla ödenir.

-Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir.

-Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için sırasıyla %5 ve %15 artırımlı ödenir.

-Cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla ödenir.

-Ücretle ders vermek üzere yükseköğretim kurumlarından görevlendirilen öğretim elemanlarına Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre ödenir.

Ek ders ücretinin miktarı

Ders saati başına ödenecek ek ders ücreti göstergesinin, ders görevinin yapıldığı dönem için belirlenmiş olan aylık katsayısıyla çarpımı suretiyle hesaplanan ek ders ücreti miktarı üzerinden, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmaktadır.

DÖNEM

EK DERS ÜCRETİNİN NET MİKTARI (ders saati başına)

Gündüz öğretiminde

Gece ve tatillerde öğretimde

2015 yılı ikinci altı ay

9,80 TL

10,50 TL

2016 yılı ilk altı ay

10,39 TL

11,13 TL

2016 yılı ikinci altı ay

10,91 TL

11,69 TL

2017 yılı ilk altı ay

11,23 TL

12,04 TL

2017 yılı ikinci altı ay

11,68 TL

12,52 TL

*Hesaplamalar %15 gelir vergisi oranına göre yapılmıştır. Ayrıca, enflasyon artışına bağlı olarak katsayılar arttığında ek ders ücreti miktarı da artacaktır. memurunyeri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum