Ek Dersler Neden Geç Ödeniyor

Ek Dersler Neden Geç Ödeniyor

Ek dersler bazı il ve ilçelerde ayın 1-2 si gibi ödenirken bazı ilçelerde 15’ine kadar sarkmalar oluyor

EK DERSLER NEDEN GEÇ ÖDENİYOR

 

Sitemizin iletişim bölümüne en çok gelen şikâyetlerden biri de ek ders ödemeleri ile ilgili. Bazı il ve ilçelerde ayın 1-2 si gibi ödemeler yapılırken bazı ilçelerde 15’ine kadar sarkmalar oluyor. Biz de bu konuyu araştırdık ve durumu bir ortaya koyalım dedik;

Devlet memuru olarak bütün öğretmenler her ayın 15’inde her hangi bir gecikme yaşamadan maaşlarını alıyorlar. Maaşlar KBS üzerinde yapılan güncellemeler sonucunda zamanında ödenebiliyor. Bu durum geçmişte, bordroların el ile yapıldığı zamanda da böyleydi yani her ayın 15’inde maaşlar mutlaka ödenirdi. Kısacası maaşla ilgili bir sorun yaşanmıyor.

Ancak ek ders ödemeleri ile ilgili durum tam tersine gidiyor. 10 yıl ve üzeri çalışanlar daha iyi bilirler, her ayın 1’i hafta sonuna ya da resmi tatile gelmediği takdirde mutlaka ek dersler ödenirdi. Geçmişte bordrolar el ile yapılır ödemeler elden alınırdı. Buna rağmen gecikmeler yaşanmazdı.

Şu anda baktığımızda teknoloji daha ileri, KBS var ücretleri hesaplıyor, bilgisayar ve interneti kullanarak işlemleri daha hızlı yapıyoruz. Ama ek ders ücretleri bir türlü ayın 1’inde ödenemiyor. Bazı durumlarda ayın 15’inde maaşla birlikte ödendiği de oluyor.

Bunun sebebini araştırdığımızda ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor;

  • Evrak düzenlemelerinde Türkiye genelinde bir standart yok. Örneğin bazı Mal Müdürlükleri ek ders ücret onayı isterken, bazıları istemiyor. Bu durumda onayı eksik olanlar yüzünden bütün bir ilçe beklemek zorunda kalıyor.

 

  • Mal müdürlükleri ödeme için bütün okul türlerinden evrakların tam olmasını istiyorlar. Ancak milli eğitim muhasebe bölümü çalışanları ve okul müdürlükleri bu konuda bir türlü koordineyi sağlayamıyor. Her ay mutlaka okullardan birinde bir eksik çıkıyor. Yine bütün ilçe bekliyor.

 

  • Ek ders girişleri KBS üzerinden giriş için her ayın 25’inde açılıyor.  Ancak bazı okullar girişler için ayın 1’nin geçmesini bekliyorlar ve hatta 3-4 gün geç giriyorlar.

 

  • Ödemeler okul bazında değil genel müdürlükler bazında yapılıyor. Bir okul işlemleri geciktirmişse bütün ilçe onu bekliyor.

 

Bizim bu konuda Maliye Bakanlığı ve MEB çalışanlarına önerilerimiz;

Öncelikle evrak yükünü üzerlerinden atmalarıdır. Hem teknolojiyi kullanıyoruz hem de ıslak imzalı evrak eksik diye teknolojinin getirdiği kolaylığı geri plana itiyoruz.

Ek ders onayı, puantaj, vb. evrakların yerine KBS’ye yapılan girişler ve onay yeterli olmalıdır. Evraklar gerekli hallerde verilmek üzere okullarda saklanmalıdır.

KBS’ye her ayın son günü ve ilk günü olarak sadece iki gün giriş yapılabilmelidir. Uzun verilen süre işlerin son güne bırakılmasına yol açmaktadır.

Ödemeler genel müdürlük bazında değil okul bazında olmalı, onay veren okul ve kurumun listesi ve toplam ücret bankaya anında sistem üzerinden aktarılmalıdır.

 

YA DA GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BORDROLAR EL İLE YAPILMALI Kİ ZAMANINDA ÖDENSİN....

Türkiyeeğitim.com Özel Haber

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum