El Altından Müdür Atamalarına Suç Duyurusu

El Altından Müdür Atamalarına Suç Duyurusu

YURTKUR’DAKİ EL ALTINDAN MÜDÜR ATAMALARININ PEŞİNİ BIRAKMIYORUZ

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama;

Bilindiği üzere, Danıştay 5. Dairesince 2012/4736 E sayılı ve 02.10.2012 tarihli yürütmeyi durdurma kararı ile 27 Mart 2012 tarih ve 28246 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğin 1/a maddesinde yer alan “Yurt Müdürü kadroları” ibaresinin yürütmesi durdurulmuştur. Yargı kararının uygulanarak sınavsız yapılan tüm yurt müdürü atamalarının iptali istemiyle yaptığımız başvurunun reddine ilişkin işlemin iptali talebiyle açtığımız davada ise Ankara 14. İdare Mahkemesinin 2014/1252 E ve 2015/355 K Sayılı ve 18.03.2015 tarihli kararı ile dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir. 
Ancak, sınavsız yurt müdürü atamaları hukuka aykırı bulunarak işlemlerin yürütmesinin durdurulmasına karşılık; halen duyuru olmadan mülakat yapıldığına dair Sendikamıza bilgiler ulaşmaktadır. Duyuru yapılmaksızın yapılan yurt müdürü atamaları söz konusu makam için en ehil kişinin belirlenmesi amacından uzaklaşarak idarenin keyfi uygulamalar yapmasına neden olmaktadır. Yapılan yeni alımların hangi somut kriterler dikkate alınarak yapıldığı belirsiz olup, bu haliyle objektiflikten uzak, soyut ve dayanaksız olmaları nedeniyle de hukuka aykırıdır. 
Türk Eğitim Sen olarak, Başbakanlık, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne gönderdiğimiz yazıda, bu hususta yargı kararları bulunmasına rağmen, duyuru yapılmadan mülakatla yurt müdürü ataması uygulanmasına son verilmesini, bu kapsamda yapılan yurt müdürü atamalarının derhal iptal edilmesini aksi halde bu atamaların yargıya taşınacağının bilinmesi hususunda talepte bulunup; yargı kararlarına rağmen kanunlar tarafından belirlenen yetkinin dışına çıkarak, görev ve yetkisini kötüye kullanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu hakkında da Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. 
 
Suç Duyurusu Dilekçesi için tıklayınız

YURTKUR’a yazdığımız yazı için tıklayınız

Başbakanlığa yazdığımız yazı için tıklayınız 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.