Emekli olan generallerin yakınlarında Bylock

Emekli olan generallerin yakınlarında Bylock

TSK'dan emekli edilen 7 general/amiralden çoğu için temel gerekçenin FETÖ'nün kripto programı ByLock olduğu ortaya çıktı. 6'sı 15 Temmuz darbe girişimi sonrası terfi alan paşaların yakın akrabalarında ByLock'a rastlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 7 general ve amiral daha 18 Ağustos itibariyle emekliye sevkedildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1 tümgeneral ile 4 tuğgeneral, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ise 2 tuğamiral emekli edildi. Emeklilik kararlarının, birinci derecede akraba ve yakınlarında ByLock çıkmasıüzerine FETÖ şüphesiyle alındığı iddia edildi. Erzincan'da 3. Ordu'nun Kurmay Başkanı Tümgeneral Kemal Başak ile İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ömer Karaimamoğlu emekli edilen isimler arasında. Yine Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde geçen yıl oluşturulan Lojistik Genel Müdürlüğü'nün komutanı Tuğgeneral Adem Haydar da emekli edildi. Tümgeneral Başak dışında emekli edilen 6 ismin tümü 2016 YAŞ'da terfi almışlardı.

FETÖ ŞÜPHESİ BULUNUYOR

Milli Savunma Bakanlığı'nca dün yapılan açıklamada, atama çalışmaları öncesi, 7 general ve amiralin kendi istekleriyle emeklilik talebinde bulundukları ve yapılan değerlendirme sonucu başvuruların 18 Ağustos 2017 tarihinde onaylandığı açıkladı. 7 general/amiral için herhangi bir atama yapılmaksızın emeklilik kararı verildi. Edinilen bilgiye göre, emekli edilen isimlerin çoğunun yakın aile çevresi ve akrabalarında ByLock tespit edildi. Sözkonusu general ve amirallerin de bu şüphe üzerine emeklilik kararı aldıkları konuşuluyor. Emekli edilen generallerin biri 'tüm', 6'sı ise 'tuğ' seviyesinde. Tuğgeneral ve tuğamiral rütbesindeki 6 ismin tamamı da 15 Temmuz sonrası terfi etmişlerdi.

TERÖRLE MÜCADELEDE 2 İSİM

Emekli edilenlerden iki isim, Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığı bünyesinde görev yürütüyordu. 3. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Kemal Başak ile Haziran ayında Kara Kuvvetleri Lojistik Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'ndan 3. Ordu Komutanlığı İdari Kurmay Yarbaşkanlığı'na atanan Tuğgeneral Ömer Karaimamoğlu emekli edildi. Milli Savunma Bakanlığı'nda geçen yıl oluşturulan genel müdürlüklerden Lojistik Genel Müdürlüğü'nün komutanı Tuğgeneral Adem Haydar da emekli edilen isimler arasında yeraldı. Son atama kararlarıyla, Haydar'ın emekliliğiyle boşalan MSB Lojistik Genel Müdürlüğü'ne Tuğgeneral Engin Durak atandı. Emekliliğini isteyen iki general ise terörle mücadele bölgesinde görev yapıyordu. Şırnak Şenoba/Uludere'de konuşlu 48. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rıdvan Yücel Yıldız emekli edildi. Yine Tunceli'deki 4. Komando Tugayının komutanı Ömer Faruk Cantenar da emekli edilen bir diğer general oldu.

YERLERİNE ATAMALAR YAPILDI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda iki isim emekliliğini istedi. Bu isimler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanı Tuğamiral Necmi Yıldırım ile Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç oldu. İki tuğamiral de 2016'da terfi etmişlerdi. Tuğamiral Yıldırım'dan boşalan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanlığı, Teknik Komutanlık olarak tümamiral rütbesine çıkarıldı ve Tümamiral Ahmet Çakır, DzKK Teknik Komutanı olarak atandı. Ali Çekiç'ten boşalan Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na ise Yüksek Askeri Şura'da Tuğamiralliğe terfi eden İlker Özkan getirildi.YENİŞAFAK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.