Emekli zammı 1 Eylül'den itibaren geçerli

Emekli zammı 1 Eylül'den itibaren geçerli

Bakanlar Kurulu, toplu sözleşmede, emekli memurlara verilen 100 TL'lik ödemenin, Eylül'den itibaren geçerli olması için karar kaldı.

Daha önce yapmış olduğumuz haberde, emekliye yapılan zammın toplu sözleşme gereğince 2016 Ocak'tan itibaren yürürlüğe gireceğini belirtmiştik.

Gerçekten de, toplu sözleşme hükümleri, 2016 ve 2017 yıllarını kapsadığından eğer başka bir mevzuat düzenlemesi yapılmasaydı, emekliye yapılan zam 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecekti.

Ancak, Ek göstergeye uygulanan özel hizmet aylığını düzenleyen 5434 sayılı Kanunun ek 70. maddesine göre, söz konusu oranları, "Maliye Bakanlığının teklifi üzerine ayrı ayrı veya birlikte üç katına kadar artırmaya, ek gösterge gruplarını değiştirmeye ve personel kanunlarında yer alan ek göstergelerin artırılması halinde gruplardaki ek göstergeleri yeniden düzenlemeye Bakanlar Kurulu"nun yetkilidir.

Bu bağlamda, Bakanlar Kurulu bugün itibariyle (27 Ağustos) bir karar almıştır.

27 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazetedeki kararnameye göre, Bakanlar Kurulu, 100 TL'lik zammın 1 Eylül 2015'ten 1 Ocak 2016'ya kadar geçerli olması için karar almıştır.

 

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum