Emeklilere büyük müjde: 355 liraya varan zam gelişmesi!

Emeklilere büyük müjde: 355 liraya varan zam gelişmesi!

Milyonlarca emeklinin gözü merakla Anayasa Mahkemesinden gelecek bu önemli karara çevrildi. Anayasa Mahkemesi 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için intibak zammına ‘’evet’’ kararı alırsa, emeklilerin maaşında 355 liraya varan zam yapılacak.

Milyonlarca emekli vatandaşlar, bir yandan Ocak zammını merakla beklemeye koyulurken, diğer yandan da intibak için Anayasa Mahkemesi'nden emekli zamlarına ilişkin gelecek açıklamaya dikkat kesildi.

2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşların yolunu açacak intibak için verilecek karar dört gözle bekleniyor. Anayasa Mahkemesi tarafından eğer intibak kararı alınırsa, milyonlarca kişinin maaşlarında düzeltme yapılma yoluna gidilecek. Anayasa Mahkemesi 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için intibak zammına ‘’evet’’ kararı alırsa, emeklilerin maaşında 355 liraya varan zam yapılacak.

İBRAHİM AVCI TARAFINDAN ANAYASA MAHKEMESİNE TAŞINMIŞTI!

Kamu Denetçiliği Kurumu (ombudsman) tarafından haklı bulunan ancak idare mahkemesi ve Yargıtay'dan olumsuz yanıt alan Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı.

EMEKLİLERE İNTİBAK ZAMMI İÇİN KARAR ŞU ANDA BEKLEME AŞAMASINDA!

Anayasa Mahkemesi, önümüzdeki günlerde İbrahim Avcı'nın yaptığı bireysel başvuruyu masaya yatıracak. Sonuç hem Avcı hem de 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar tarafından merakla bekleniyor. Çünkü alınacak karar sadece Avcı'yı değil, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi ilgilendiriyor.

Eğer mahkeme, 2000 yılı öncesine ilişkin intibak düzenlemesinin yürürlük maddesinin iptali yönünde karar verirse, emeklilere intibak zammı yolu açılacak. İntibak artışı için ayrı ayrı dava açmaya gerek olmayacak. İntibak, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsayacak. İlk intibakta 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lıya 50 ile 355 lira arasında artışlar yapılmıştı. Yeni intibakta da rakamlar bu seviyede olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.