Emniyet'ten okullara Z tipi kütüphane

Emniyet'ten okullara Z tipi kütüphane

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce "Polis Candır" projesi kapsamında İstanbul'da 3 okulda yapılan "Z" tipi kütüphanelerin açılışı gerçekleştirildi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce "Polis Candır" projesi kapsamında İstanbul'da 3 okulda yapılan zenginleştirilmiş (Z) kütüphanelerin açılışı yapıldı.

"İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarının Kütüphanelerinin Desteklenmesi" amacıyla açılan "Z" tipi kütüphanelere, şehit emniyet mensuplarının isimleri verildi.

Beykoz Şehit Ömer Halisdemir Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Şehit Polis Memuru Selami Çaylak'ın adına kütüphane açıldı.

Kütüphanenin açılışına, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Serkan Şahan, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Beykoz Müftüsü Ali Efe katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan ve İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın selamlarını ileten Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Serkan Şahan, "Polis yasalardan aldığı yetkiyle vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini korumak adına mes'uliyetleri olan bir kurumdur. Bunları yaparken sosyal sorumluluk bireyleri olacak gençlerin, daha donanımlı eğitim alabilmesi adına böyle bir yatırım yapmayı uygun gördük. Tabii amacımız birbiriyle barışık, daha çağdaş bilimsel ahlaki ve milli değerleri üstün neslin yetişmesine öncülük etmektir." dedi.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı da kütüphanenin hayırlı olmasını dileyerek, 1997 yılında görevi başında iken geçirdiği trafik kazası sonrası Şehit olan Selami Çaylak'ın kızı Selanur Çaylak'a çiçek takdim etti.

"Babamın adının kutsal bir yerde olması önemli"

Pendik Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik lisesine yaptırılan kütüphaneye ise Şehit Polis Memuru İzzet Bıyıkoğlu'nun adı verildi.

Açılış programına Şehit Polis Memuru İzzet Bıyıkoğlu'nun Kızı Esra Gülsüm Koç, İlçe Kaymakamı İlhan Ünsal ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Açılışı yapılan Z kütüphanede 7 bilgisayar, bin kitap, 1 yazıcı olduğunu belirten okul müdürü Ogün Ölmez, kütüphanenin okul ve öğrenciler için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Babasıyla aynı mesleği yaptığını dile getiren Şehid Polis Memuru İzzet Bıyıkoğlu'nun kızı Esra Gülsüm Koç, "Babamın adının böyle kutsal bir yerde olması ayrıca önemli benim için. Herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Altunizade Hafize Özal Ortaokulu'nda yaptırılan ve Şehit Emniyet Müdürü Ragıp Ali Bilgen'in isminin verildiği kütüphanenin açılışına ise Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Serkan Şahan, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve şehit eşi Ayşe Bilgen katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, İlçe Müftüsü Osman Kağan açılış duası gerçekletirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, şehit eşi Ayşe Bilgen'e çiçek takdim etti.

Açılışı gerçekleşen 3 "Z" tipi kütüphaneye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.