Emniyetten 'oyuna gelmeyin' uyarısı

Emniyetten 'oyuna gelmeyin' uyarısı

Terör örgütlerinin son dönemde üniversite çağındaki gençleri hedef alması güvenlik birimlerini harekete geçirdi. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü bakın neler hazırlıyor...

Emniyet Genel Müdürlüğü talimatı doğrultusunda polis, özellikle üniversiteye kayıtlar içingelecek gençlerin uyarılması ve bilinçlendirilmesiyle için broşürler hazırladı. Bu kapsamda üniversiteye yeni kayıt yaptıracak öğrencilere özellikle son dönemdeki Gezi olaylarıyla alakalı bilgiler verilerek, öğrencilerden illegal örgütlere karşı dikkatli olmaları ve provokasyonlara gelmemeleri istenecek.

OTOGARDA KARŞILAMA

82 ilde bilgilendirme faaliyetini yürütecek ekipler, öğrencilere kimi illerde otogarlarda kimi illerde de üniversitelerde kurulacak stantlarda el broşürleri dağıtacak. Velilerin de uyarılacağı etkinliklerde polis, terör örgütleri ve uyuşturucu şebekeleriyle ilgili de bilgi verecek. Gençlere örgütlerin tuzak yöntemleri ve buna karşı önlemler aktarılacak.

Tuzaklara karşı dikkat!

Üniversitelerde yönlendirilmeye en müsait kişiler olarak görülen 'yeni öğrenciler' için hazırlanan broşürlerde, özellikle sol örgütlerin gençleri nasıl tuzağa düşürebildikleri, öğrencinin güvenini kazanmak için ne gibi hileler yaptıkları anlatılıyor. Broşürde, illegal örgütlerin, ağına düşürdüğü gençleri ailelerinden zamanla nasıl soğuttukları da aşama aşama ele alınıyor.

 

Kaynak: Yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.