En Güzel Kandil Mesajları! Mevlid Kandili Mesajları Burada

En Güzel Kandil Mesajları! Mevlid Kandili Mesajları Burada

Peygamber Efendimiz'in doğum gününe özel atılacak olan Kandil mesajları turkiyeegitim.com sitesinde bulunuyor.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)'in doğumundan dolayı kutlanacak olan Mevlid Kandii'nde eşinizi, dostunuzu, akrabanızı ve yakınlarınıza gönderceğiniz bugüne özel Kandil mesajlarını sizler için derledik ve topladık. Son peygamberimiz olan Hz. Muhammed (s.a.s) 571 yılında doğmuştur. 571 yılında doğan Peygamberimiz Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi'nde doğdu. Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi bu yıl 22 Aralık Salı gecesini 23 Aralık çarşamba gecesine bağlayan geceye denk geliyor. Bu geceye ise Mevlid Kandili denilmektedir. Bu gün de sevilenlere Kandil mesajları atılır. Bu atılacak olan Mevlid Kandili mesajları haberimizde bulabilirsiniz. En güzel Kandil Mesajları ve Mevlid Kandili mesajları ve Kandil sözleri haberimizde bulunmaktadır.

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

Yukarıda da bildiridiğimiz gibi Mevlid Kandili mesajları ve kandil mesajları haber başlığımız altında bulunuyor. Pekala ilk Kandil ne zaman kutlandı? Asr-ı Saadet'te bugünkü şekliyle bir mevlit kutlaması yapılmıyordu. İslam dünyasında mevlit töreni ilk defa Mısır'da hüküm süren Fatımîler (910-1171) tarafından yapılmış. Sünni Müslümanlarda ilk mevlit merasimiyse Hicri 604 yılında Selahaddin-i Eyyûbi'nin eniştesi ve Erbil Atabeği Melik Muzafferuddin Gökbürü tarafından düzenlenmiş. Bu anlamda ilk mevlit kutlamasının Asr-ı Saadet'ten 3-4 yüzyıl sonra tertiplendiğini söyleyebiliriz. Mübarek gece olan Mevlid Kandili mesajları haber detayımızda yer alıyor.

- Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

- Kalpler vardır, sevgiyi yaşatmak için,insanlar vardır, dostluğu paylaşmak için, Mübarek günler vardır, Beraberce kutlamak için.Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz su dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Mevlüt kandiliniz mübarek olsun.

- "Allah'a en sevgili ev, içinde ikram gören yetim bulunan evdir." Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun Hayırlı Kandiller

- Sana uymayan ölçü hayat olsa teperim! İyi ki doğdun ya Resulullah. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

- Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-I gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.

- Bugün Peygamber efendimizin doğduğu gündür. Peygamber efendimiz yılında rebiül evvel ayının gecesi doğmuştur. Her yıl bu günde müslümanlar peygamberimizin dünyaya gelişini dualarla anarlar. Bu gece eller semaya kalkar, yürekler yaratana onun için açılır. Kandiliniz mübarek olsun.

- Kalpler vardır, sevgiyi yaşatmak için,insanlar vardır, dostluğu paylaşmak için, Mübarek günler vardır, Beraberce kutlamak için.Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz su dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Mevlüt kandiliniz mübarek olsun.

- Yâ Erhamerrâhimîn ve Yâ Ekremelekremîn! Bizim, anne-baba ve ecdadımızın Bize rehberlik ve kılavuzluk yapan büyüklerimizin, Bir harf bile olsa kendilerinden istifade ettiğimiz hocalarımızın, Sevdiklerimizin, sevenlerimizin, Içinde neşet ettiğimiz beldedeki insanların, Milletimiz fertlerinin, Kadın-erkek inanan bütün arkadaşlarımızın, Dostlarımızın, kardeşlerimizin.. Bize karşı hep civanmertçe davrananların.. Hayır dualarında unutmayıp Her zaman bizi de yâd edenlerin.. Üzerimizde hakkı bulunan kimselerin.. Kıymetli nasihatleriyle Bize bekâ desenli sâlihatın yollarını gösterenlerin... Ve bütün ümmet-i Muhammedin Günahlarını bağışla! Ya Rabbi!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.