Erdoğan AB ve BM'ye rest çekti

Erdoğan AB ve BM'ye rest çekti

Cumhurbaşkanı: Edirne'den insanları otobüslerle çevirdik. Bir olur, iki olur. Sonra 'Hayırlı yolculuklar' deriz. AB'ye bunları söyledik diye beyefendiler rahatsız olmuş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AB yetkilileriyle mülteci sorunu konusunda yaptığı görüşmelerin tutanaklarının yayımlanmasıyla ilgili konuştu. Görüşmelerde neler konuştuğunu anlatan Erdoğan, "Edirne'den insanları otobüslere bindirip geri çevirdik. Ama bu bir olur, iki olur. Ondan sonra da, kusura bakmayın, biz de kapıları açarız, hadi hayırlı yolculuklar deriz" dedi. Dün, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu'nun Mali Genel Kurulu'na katılan Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: 


 HER SENARYOYA HAZIRIZ: Halep'e yapılan harekât, bölgeden ülkemize doğru yeni bir göç dalgası başlattı. Sınırımıza gelen kardeşlerimizden 35 bini ise resmi kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın sağladığı imkânlarla sınır hatlarında bekleyişlerini sürdürüyor. Şayet Rusya'nın ve rejimin Halep'e yönelik saldırıları devam ederse, bu sayının 600 binlere yükselme ihtimali var. Biz en kötü senaryoyu da hesaba katarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. 

 BM NE İŞE YARAR?: Bu göç akınının en büyük sebebi Rusya'nın ve Esed rejiminin sivil halka saldırıları. BM'nin saldırıyı yapanlara karşı tedbir almak yerine, ülkemize çağrıda bulunması samimiyetsizliktir. Neymiş, 'Kapınızı açın.'. Ey Birleşmiş Milletler, sen ne işe yarıyorsun? Şu ana kadar 10 milyar dolara yakın bu mülteciler için para harcamış Türkiye'ye sen ne kadar destek verdin? 455 milyon dolar. Ayıptır ayıp. BM bu iş için kurulmadı. 


 ALNIMIZDA ENAYİ YAZMIYOR: Dünyadaki diğer ülkelerin kabul ettiği mülteci sayısı, 300, 500, bin... Bizim alnımızda enayi yazmıyor. Bir yere kadar sabır, sabır. Ondan sonra gereği neyse yaparız. Herhalde otobüsler, uçaklar boşuna durmuyor. Bu nasihati verenler, BM üyesi diğer ülkelere de bir nasihat versinler de bu mültecileri o ülkelere de gönderelim. 

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.