Erdoğan: Adeta birileri kudurmuş durumda

Erdoğan: Adeta birileri kudurmuş durumda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk milletinin, yeniden gerçek gücünün ve sınırlarının farkına varması karşısında adeta birileri kudurmuş durumdalar. Türkiye artık gücünün, imkanlarının, yapabileceklerinin bilincinde bir ülkedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk milletinin, yeniden gerçek gücünün ve sınırlarının farkına varması karşısında adeta birileri kudurmuş durumdalar. Türkiye artık gücünün, imkanlarının, yapabileceklerinin bilincinde bir ülkedir. Türk milleti, yüzlerce milyon kardeşiyle birlikte yeniden kurulan dünyada hak ettiği yeri almanın kararlılığı içindedir." dedi.

Erdoğan, Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirilen "Konya İli Toplu Açılış Töreni"ne katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da tamamlanan yaklaşık 1,5 milyarlık yatırımların açılışının yapıldığını dile getirerek, Konya'ya ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. Bugünkü toplu açılış töreninde, eğitimde yapımı tamamlanan birçok eser bulunduğunu dile getiren Erdoğan, Selçuk Üniversitesinin ilave derslik binaları, spor, sağlık, toplu konut tesislerinin de bu törenle açılışının yapılacağını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Konya'da 400'ün üzerinde projeye toplam 386 milyon liralık destek sağladığını, Orman ve Su İşleri Bakanlığının kentte yatırımlarının bulunduğunu aktaran Erdoğan, yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Altınekin Köprülü Kavşağı ve diğer bakanlıkların yatırımlarının bugün resmen açılışını yaptıklarını ifade etti.

Bakanlıklar bu yatırımlarla Konya'yı şenlendirirken, belediyelerin de boş durmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyelerimiz de koşuyor, koşuşturuyor. Onlar da pek çok yatırımı hayata geçirmiş durumdalar. Büyükşehir Belediyemizin kanalizasyondan parka, cadde inşaatlarından kuyu ve su depolarına kadar 513 milyon liralık yatırımlarının da resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Selçuklu Belediyemizin, Meram Belediyemizin yatırımları var aynı şekilde. Belediyelerimiz birbiriyle hayırda yarışıyor. Niye? Çünkü Konya'ya bunlar yakışır. Şüphe var mı? Yok, asla." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.