Erdoğan ant içerek görevine başladı

Erdoğan ant içerek görevine başladı

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda ant içerek görevine başladı.

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin ederek görevine başladı.

TBMM'ye gelişinde A protokolle karşılandıktan sonra Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten seçildiğine dair mazbatasını aldı. Daha sonra yemin eden Erdoğan, görevine başladı.

İşte Erdoğan'ın yemininin metni:

'Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.'


CHP'DEN TEPKİ

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni dolayısıyla olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, söz talebi TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından kabul edilmeyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa ve İçtüzük kitabını Başkanlık Divanı'na fırlattı. CHP'li milletvekilleri Genel Kurul salonunu terk etti.

"101 PARA TOP ATIŞI YAPILDI"


Erdoğan'ın mazbata teslim ve yemin törenine AK Partili vekiller dışında MHP lideri Devlet Bahçeli MHP vekilleri, HDP'li Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan ile vekiller de hazır bulundu. Erdoğan'ın yemin töreninin ardından, Genel Kurul salonunda bulunan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından İstiklal Marşı çalındı. İstiklal Marşı'nın çalınmasıyla birlikte, Cumhurbaşkanlığı Forsu TBMM özel gönderine çekildi. Aynı zamanda makam aracındaki fors açılarak, Ankara'da ve ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirildi.

Erdoğan, Meclis'teki törenin ardından Anıtkabir'e geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'den ayrıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'den ayrıldı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda mazbatasını aldıktan sonra ant içerek görevine başlayan Erdoğan'ı, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı askeri törenle uğurladı. Erdoğan'la birlikte Emine Erdoğan da Meclis'ten ayrıldı.

Erdoğan, ant içme töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı forsu açılan makam aracıyla Meclis'ten Anıtkabir'e hareket etti.


Erdoğan, TBMM'ye geldi.

Erdoğan, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı tarafından askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tören kıtasını selamlayan Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile Şeref Kapısı'ndan TBMM Genel Kurulu Salonu'na geçti. Şeref Kapısı önünde Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı TBMM Başkanı Cemil Çiçek karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Çiçek'in başkanlığında olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda mazbatasını aldıktan sonra ant içerek, görevine başlayacak.

 

Memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.