Erdoğan: Askeri okullar kapatılacak

Erdoğan: Askeri okullar kapatılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün yeni bir hazırlığı yaptık. Bugün yarın o da Resmi Gazete'de yayımlanır. Okullar meselesi. Askeri okullar kapatılacak. Tüm okullarda liseler, mesleki okullar, buralardan rahatlıkla harp okullarına giriş olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahaber-ATV ortak yayınında darbe girişimine ilişkin soruları yanıtladı.

Bugün yeni bir hazırlığı yaptık. Bugün yarın o da Resmi Gazete'de yayımlanır. Okullar meselesi. Askeri okullar kapatılacak. Tüm okullarda liseler, mesleki okullar, buralardan rahatlıkla harp okullarına giriş olacak. Harp okullarının üzerinde bir çatı olacak. Milli Savunma Üniversitesi kurulacak. Bunun altında, kara, deniz, hava harp okulu olacak. Orada kurmay, kıdem gidiyor. Burada okuyanların hepsi lisans. Lisansüstü kurmaylık yerine geçmiş olacak. Harp akademilerinin yerine lisansüstü eğitimi getiriyoruz.

Mesleki noktada kadrolara ihtiyaç var. Astsubay meslek yüksekokulları gibi. Mesleki noktada eksikleri gidermek için bunu yapacağız. Kalite, kariyer noktasında çok ciddi bir gelişmeyi koyacağız. Polis akademisine muadil, jandarma akademisi kurulacak. Bir diğer adım. Bütün askeri hastanelerin hepsi sağlık bakanlığına bağlanacak. Burada öyle ihanetler yapıldı ki... Sapsağlam evlatlarımız çürüğe çıkarıldı. Çürükler sağlam gösterildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.