Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz

Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nde (TÜMSİAD) konuşmacı olarak yerini aldı. Erdoğan, Sincar Operasyonu için "Bir gece ansızın gelebiliriz" dedi

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

— Terör örgütlerine karşı tarihimizin en büyük başarılarını elde ediyoruz.

— Bu bitmedi. Bu vücudumuzdaki öyle bir virüs ki… Bunun tamamen temizlenmesi gerekiyor. Silahlı kuvvetlerimiz polis teşkilatımız devletin tüm kurumları. Ne demiştim inlerine gireceği demiştim. İnlerine girdik ama bitmedi in çok. Aynı şekilde PKK’nın da inlerine girdik giriyoruz.

— Şimdi bizim askerimiz jandarmamız güvenlik korucularımız hep birlikte yerin altında da adeta bunlarla savaşıyor. Burada durmadık. Sınırın ötesinde PYD ile YGP kimlerin desteğinde görüyorsunuz. Oraları da onlara mezar ediyoruz. Yine durmak yok. Hatırlarsanız söylüyordum. Bundan sonra kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz demiştik ve kesiyoruz.

“BİZİM KADAR KAPSAMLI MÜCADELE EDEN YOK”

— Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından ilk kez sınırlarımız dışında operasyonlar yürütüyoruz kapsamlı. DAEŞ ile kapsamlı olarak bizden başka mücadele eden yoktur. Kimse bize safsata anlatmasın. Şu anda sınırlarımızın ötesinde Cerablus’ta El-Bab’ta 3 bine karşı DEAŞ’lı etkisiz hale getirildi.

— Hedef dedik ki Münbiç ve diyoruz ki ABD’nin başını çektiği koalisyon ile beraber biz Rakka operasyonunu yaparız. Ama ABD’li dostlara diyoruz ki gelin yanınıza terör örgütü almayın. Biri terör örgütü bir başkası ile temizlemek olmaz. Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz.

— Hepsi kötüdür. Elimizde belgeler var. Atlantic Council’de bahsettim bundan. Trump’ın önüne belgeleri koyacağım. Biz koskoca ABD, bu kadar koalisyon güçleri ve Türkiye el ele verelim Rakka’yı DEAŞ’a mezar ederiz ya. Bunlar kendilerine kaçacak delik ararlar.

“BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ”

— Sincar’a bir operasyon yaptık. Yaklaşık 210-220 teröristi orada hallettik. En önemli merkezlerini oralarda vurduk. Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz.

— Bir kez daha ifade etmekte fayda görüyorum. Terör örgütleri ile mücadelemiz bir beka meselesidir bizim için. Sınırlarımız içindeki terör örgütleri bomba patlattığı zaman Avrupa’nın ABD’nin Rusya’nın değil bizim canımız yanıyor.

— Terörle mücadelede samimi iseler buradan taviz veremeyiz. Bugün bizi vuran terör yarın da onları vuracaktır.

— Verin bu teröristleri bize vermezler. Bir tane ajan provakötürü isterler. Rezidansında Tarabya’da bir an saklarlar boğaza nazır. Şimdi tutuklandı içeride. Hala onu istiyorlar. Sizin başka işiniz gücünüz yok mu? Kendi yargıları bağımsız, tarafsız. Bizim yargımız da kararını verdi tutukladı. Olay bu kadar basit.

— Önce siz o istediğimiz teröristleri verin. Elini kolunu sallayarak dolaşıyorlar, kampanya yapıyorlar. Almanya’da Hollanda’da bu tür kampanyalara katılıyorlar. İsviçre gördünüz parlamentonun önünde dev bir pankart fakirin resmi şakağına bir silah Erdoğan’ı öldürün. Gücün yeterse öldürürsün ayrı mesele. Ama biz bir şeye inanmışız.

— Biz rabbimizin bizimle beraber olduğuna inandığmız için. Yapacağınız bir şey varsa yaparsınız. Vakit saat geldiğiniz zaman bu emanetin bir saati var. Onu alacaktır. Kimse bunu ileri geri çeviremez. Yola böyle koyulduk böyle gidiyoruz.

“SABIR BİR YERE KADAR”

— Biz inanç özgürlüğünün ne olduğunu biliriz. Bu millet Fatih İstanbul’u fethettiği zaman oradaki o zaman Bizans’ın kadınları ne diyordu. Başımızda kardinal kavuğu görmektense Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederiz diyorlardı. Çünkü biliyorlardı ki Osmanlı’nın adaleti hiçbir şeyle mukayese edilmez. Biz Batı’dan ne istiyoruz şu an. Adalet anlayışın varsa bunu göster. Ama Türkiye’ye sene taa 64, 54 yıldır AB kapısında Türkiye ile dalganı geçme. Çözecekseniz bu işi çözün. Ondan sonra niye Erdoğan böyle konuşuyor. Diktatör dersiniz sabır, nereye kadar sabır bir yere kadar sabır.

— 50 milyon vatandaşımın her birine teşekkür ediyorum. 49 milyon oyun içindeki 25 milyon evet oyuyla bu reformun yüzde 51 ile geçmesine sebep olan vatandaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Seçim meydanları er meydanlarıdır. Demokrasi için er meydanı seçim meydanıdır. Ne sözünüz varsa orada söylemeniz gerekir.

YSK DIŞINDA MERCİ YOKTUR

— Yüksek Seçim Kurulu bizim hukukumuzda nihai kararı veren mercidir. Yüksek seçim kurulunun dışında bir merci yoktur. Bunlar ne yaptı. YSK kesin kararını da açıklamasına rağmen Danıştay’a gitti. Onlar da verdi kararı. Zaten olumsuz geleceği belli.

— Başarıyı yanlış yerde aryorsunuz. Başarıyı mahkeme kapılarını aşındırarak değil. Milletin gönlüne girerek yapabilirsiniz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Milletin niye saygı duymuyorsunuz. Millet kararı verdi. Bu işi bitirdi. 16 Nisan geride kaldı.

— Milli idaresine saygısızlık gösterilmesi son derece yanlıştır. Bu oylamayı ve sonuçları tartışmanın bir kıymeti yoktur. Bundan sonra yapılması gereken önümüzdeki diğer seçimlere hazırlanmaktır.

— Yeni sisteme göre adımlar atılacak. İlk yerel seçimler bundan sonra yapılacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Artık heyecanınızı oraya saklayın. Bu adımları oraya atın. AB haksız tavrında değişiklik yapmazsa bu konuda da bir halk oylaması ihtiyacı olacak. Olur mu? Olur. İngiltere Brexit yapıyor oluyor da… Türkiye’nin bir halk oylaması kararından niye rahatsız oluyorlar. Hem almıyorsun hem oyalama yapılacak deniyor rahatsız oluyorsun niye? Bunlar gerçekten bizi çok mu seviyor. Yeni bir şey daha duydum. Avrupa’da sandık kurdurmazlarmış Avrupa’da o sandıklar da size kalsın. Bize Türkiye yeter. Yıllarca burada yürüttük zaten bu işi. Sizin yüz karanız olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.