Erdoğan - Davutoğlu görüşmesinin perde arkası

Erdoğan - Davutoğlu görüşmesinin perde arkası

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Erdoğan-Davutoğlu görüşmesini ve AK Parti'de patlak veren krizin perde arkasını kaleme aldı.

AK Parti'de geçen hafta Cuma günü patlak veren kriz, dün Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki görüşmede olağanüstü kongre kararı alınmasıyla sonuçlandı.

AK Parti'de 27 Ağustos 2014 tarihinde başlayan Davutoğlu dönemi, böylece 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan olağanüstü kongre ile sona erecek.

Dünkü görüşmenin öncesi sonrasında neler oldu? Kritik zirvenin perde arkasını Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde anlattı.

İPLERİ KOPARAN GELİŞME

Asıl ipleri koparan gelişmenin geçen hafta yetki devrinin yapıldığı MKYK toplantısı öncesinde, Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki telefon görüşmesi olduğunu yazan Selvi, ikili arasında yaşanan diyalogları köşesinde böyle aktardı:

"Arkadaşlar sizin adınıza imza topladıklarını söylüyorlar" deyince Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Normal tabi, ben onların lideriyim" karşılığını vermişti. Bunun üzerine Başbakan, "Siz benimde liderimsiniz. MKYK'yı erteleyelim ya da geleyim görüşelim" demiş, ancak Erdoğan, "Gereğini yapın" diye cevap vermişti."

DAVUTOĞLU YENİ BİR İLİŞKİ MODELİ İSTEDİ

Selvi, Davutoğlu'nun dünkü görüşmeye istifa mektubu ile gitmek yerine Cumhurbaşkanı ile görüşmede sorunları masaya yatırıp, yeni bir ilişki modeli ortaya çıkarmak istediğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

ERDOĞAN: DEVREDİN

Uzlaştırma çabalarına, mekik diplomasisine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir "B planı" yapmadığını yazan Selvi, Erdoğan'ın "A planını" okurlarıyla paylaştı:

"A planı, Davutoğlu'nun görevini bırakıp, Başbakanlık görevini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret edeceği bir ismin üstlenmesiydi. Güvenilir kaynaklar görüşmeyi, "Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Başbakan'ı kafasında bu işi sonlandırarak karşıladı. En son söyleyeceği, en baştan belliydi" diye değerlendirdiler. Cumhurbaşkanı'nın, "Kongreyi toplayın bu işi devredin" dediği söyleniyor."

Yazının devamı için TIKLAYINIZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.