Erdoğan Dünya İnsani Zirvesi'nde konuştu

Erdoğan Dünya İnsani Zirvesi'nde konuştu

Dünya İnsani Zirvesi Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'eli kanlı diktatörler cezasız kalmayacak' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez İstanbul'da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi'nde birçok ülke liderine seslendi. Yardıma muhtaç kişilere kapılarının her zaman açık olacağını ifade eden Erdoğan, 'eli kanlı diktatörlerin cezasız kalmaması için elimizden geleni yapacağız' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapıyoruz, bunu iftiharla söylüyorum. Varil bombalarından kaçan, büyük bir tehditle karşılan kim olursa olsun, kapımızı hiçbir zaman insanlığa kapamayacağız. Artık bu konuda herkes elini taşın altına koymalıdır.On binlerce çocuğun hayatını kaybetmesine seyirci kalan bir sistemde sorun var demektir. Herkes elini taşın altına koymalıdır.

YÜKÜ BAZI ÜLKELER OMUZLUYOR

Sorunlara çözüm üretemeyen sistemin yükünü sadece belli ülkeler omuzluyor.

Her şeyden önce mevcut çatışmaların sona ermesini sağlamalıyız. Türkiye olarak arabuluculuk çabalarını sürdürüyoruz.

ELİ KANLI DİKTATÖRLER CEZASIZ KALMAYACAK

Uluslararası hukuk ihlallerinin sona ermesi için daha fazla gayret göstermeliyiz. Eli kanlı diktatörlerin, insanlığa karşı işlenen suçların cezasız kalmaması için elimizden geleni yapacağız.

Ülkemizdeki sığınmacılar için 10 milyar dolar harcamışken, uluslararası toplumun katkısı 455 milyon dolarda kaldı. Gözlerini ve gönüllerini İstanbul'a kilitlemiş insanlara karşı sorumluluklarımızı bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.