Erdoğan G-20 Zirvesinde Konuştu

Erdoğan G-20 Zirvesinde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 kapsamında iş dünyasının sorunlarının görüşüldüğü forumda konuştu. Dünyadaki işsizlik sorununa değinen Erdoğan, "Finans çevreleri elini açarsa, terörün belini kırarız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, B20 ve L20'nin, bazı G20 liderlerinin de katılacağı "Büyüme ve İstihdam İçin Daha Kapsamlı Bir Çerçeve" başlıklı ana oturumunun açılış konuşmasını yaptı.

Erdoğan kendisine gençlerin ve kadınların işsizlik durumuna ilişkin sorulan bir soru va tavsiyeye şöyle cevap verdi;

Finans çevreleri elini açarsa terörün belini kırarız

"Tavsiyenizi memnuniyetle karşılıyorum. Dünyadaki işsiz gençlere finans dünyası yeterli desteği verebiliyor mu, bunu sorgulamamız lazım. Fakirlik acaba buralara dayanıyor mu, işsizlik acaba buralara dayanıyor mu? Dünyadaki işsiz gençler, eğer müteşebbis olacaksa acaba finans dünyası burada bu gençlere gerekli desteği veriyor mu, verebiliyor mu? Finans çevreleri elini açarsa, terörün belini kırarız"

Şuan Türkiye'de yeni adımlar atılıyor. Şuanda bir genç bir adım atacaksa, bir yatırım yapacaksa, devlet onları adeta bir müteşebbis durumuna getirecek adımlar atılıyor. G-20 sekreteryası bunu takip etmeli, bu iş yürüyor mu, yürümüyor mu. Ama eğer biz bunları gerçekleştiremezsek, biz otururuz, çayımızı, kahvemizi içer, yemek yer, sonra dağılırız. Ama artık dünya dağılma noktasında, bunu görmemiz lazım."

Hepimiz ölüp gideceğiz

Özellikle çok çok teşekkür ederim, eğer arkadaşlarım bana yanlış rakam vermediyse, şuanda Avrupa'da asgari ücretin 200 Euro olduğu tespittir. Bu Avrupa'nın nereden nereye geldiği için önemli. Türkiye'de ise, bu rakam bin 300 lira olacak. Fakiri tahrik etmeyelim, hepimiz bir arada yaşayalım. Hepimiz ölüp gidiyoruz, paralar bizimle birlikte gidiyor mu? Gitmiyor. O zaman neden bunu paylaşmayalım. Aslolan budur. Bunu başarmamız lazım.

Paranın maliyetini düşürmemiz lazım

Ben şimdi soruyorum, bu faiz oranlarıyla küçük işletmeciler ayakta durabilir mi? Duramaz, onun için paranın maliyetini düşürmemiz lazım. Bir nokta daha var. Dünyadaki işçi sendikalarının dayanışmasını artırmak gerekir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.