Erdoğan: Herkesi Sorumlu Davranmaya Davet Ediyorum

Erdoğan: Herkesi Sorumlu Davranmaya Davet Ediyorum

Gebze'de yaptığı konuşmada sağduyu çağrısında bulunan Erdoğan, "Herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu İzmit Körfez Köprüsü ayağı keson batırma töreninde konuştu.

Siyasi parti liderlerine ve topluma sağduyu çağrısında bulunan Erdoğan "Herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum. Birilerinin gençlerimizi sokaklara molotoflarla döner bıçaklarla salıvermesini doğru bulmuyoruz. Medyanın çatışmayı körükleyecek dili terk etmesini temenni ediyorum" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Dünyanın en uzun 4. köprüsü olacak. Avrupa'nın en büyük köprüsü. Emeği geçen katkısı olan başta daha önceki Ulaştırma Bakanım Binali Yıldırım kardeşime, şimdiki Bakanım Lütfi Elvan'a teşekkür ediyorum.

"İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN"

Onda yalan, takiye, iftira, fitne, fesat var. Biz 12 yıl önce 15 bin km bölünmüş yol yapacağımız dediğimizde buna ihtimal vermeyenler vardı. Niye? Çünkü bizden önceki 79 seneye bakıyorlardı. 79 senede 6 bin km bölünmüş yol yapılmıştı. Dağları delerek 122 tünel inşa ettik. Bunlar öyle sıradan kişilerin yapacağı iş değil. İş bilenin, kılıç kuşananın.

"BİZ FATİH'İN TORUNLARIYIZ"

Biz Fatih’in torunlarıyız. O karadan gemileri yürüttü, biz de denizin altından Marmaray’ı geçirdik. Yeri geldi karşımıza yargı engelleri, çeteler, siyasete yönelik engeller çıktı. Dik durarak o engelleri aştık.

"HERKESİ SORUMLU DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM"

Bizim siyasetimiz kutuplaştırma, ayrıştırma siyaseti değil. Biz her zaman yaşatmanın siyasetini savunduk. Çözüm süreci için bedenimizi ortaya koyduk. Gençleri yaşatmak için mücadele ettik. Yeni çatışmalara asla müsaade edemeyiz.

Sandıktan ümidini kesenlerin sokaklarda medet aradığını görüyoruz. Bir kez daha herkesi sorumlu davranmaya çağırıyorum. Siyasi partilerin Genel başkanlara sorumluluk çağrısı yapıyoruz. Kışkırtıcı dil ve üsluptan uzak durmalarını istiyorum. Medyanın çatışmayı körükleyici sorumsuz dili terk etmesini diliyorum. Birilerinin gençlerimizi sokaklara molotoflarla döner bıçaklarla salıvermesini doğru bulmuyoruz. Medyanın çatışmayı körükleyecek dili terk etmesini temenni ediyorum. İş dünyasının güven ortamını zedeleyecek tahriklerden uzak durmasını ümit ediyorum.

"MEDYA ÇANAK TUTMAMALI"

Yurdışından Türkiye'yi karıştıranlar var. İsimin yüzünü saklayıp montajları ortayı atıp istikrarı yaralamaya çalışanlar var. Bu saldırıları siyasi partiler destek vermemeli, iş dünyası pirim vermemeli, medya çanak tutmamalı."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.