Erdoğan: Kandil'in tavrı süreci tehdit ediyor

Erdoğan: Kandil'in tavrı süreci tehdit ediyor

İmralı'nın üstüne düşeni yaptığını söyleyen Erdoğan: Demirtaş'ın açıklamaları var. İkisi birbirini tutmuyor. Gelinen durum huzur ve güvenliğe tehdittir. Görmezden gelemeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretine giderken uçakta gazetecilere gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çözüm süreci, Şah Fırat operasyonu, Paralel Yapı ve kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik deşifre olan suikast iddialarıyla ilgili konuşan Erdoğan Mısır'la ilişkiler ve UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool'u 6-4 yenerek tur atlayan Beşiktaş'ı değerlendirdi.

Çözüm sürecinde hükümetin 'garantör' olduğunu belirten Erdoğan, "Yalçın bey ile yapılan açıklamalara baktım, bir de Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına baktım. Şu anda Kandil ile İmralı'nın farklı olduğu çok açık, net ortada" değerlendirmesini yaptı. Erdoğan'ın öne çıkan mesajlarından başlıklar şöyle oldu

 

İMRALI-KANDİL'DE BÖLÜNME: Yalçın (Akdoğan) Bey ile yapılan toplantı ile Demirtaş'ın söyledikleri birbiriyle çelişiyor, ben örtüşen bir yan göremedim.

Demirtaş adeta orada hükümeti hesaba çeker bir tavır içinde. Fakat görünen o ki şu anda İmralı ile Kandil arasında ciddi bir kopukluk var ve ayrıca siyasi hareket olarak da parti içinde bugünkü açıklamalardan sonra bir bölünmenin olduğu ortaya çıkıyor.

İmralı'ya gidip gelenlerin yaptığı açıklamalara baktığımız zaman, İmralı silahların bırakılmasını istiyor.

Fakat partinin başındaki zatın yaklaşımı çok daha farklı, o adeta "hükümetin uygulamasına bakacağız" diyor.

 

GÜVENLİĞE TEHDİT: İmralı kendi üstüne düşen görevi yapmış oluyor. Açıklanan 10 madde var, Demirtaş'ın açıklamaları var. İkisi birbirini tutmuyor. Gelinen durum huzur ve güvenliğe tehdittir.

Bunların her biri aktördür. Bunları görmezden gelemeyiz.

Kim bu ülkede çözüm sürecinden yana, kim ülkenin huzuruna refahına destek vermek istiyor.

Bunları gözden geçirmek gerekir.

 

HÜKÜMET GARANTÖR: Hükümet zaten çözüm sürecinin adeta garantörü. Bu biliyorsunuz, "demokratik açılım" ile başladı. "Milli Birlik ve Kardeşlik" projesi ile devam etti, "Çözüm süreci" ile de yürüyor, netice almaya dönük adımlar var. Bütün temennimiz de silahların olmadığı birlik beraberlik içinde seçimlerin yaşanmasıdır.

 

KORUMALARIN TAMAMI DEĞİŞTİ: (Suikast iddialarına yönelik olarak Sümeyye Erdoğan'ın korumalarının değiştirilmesiyle ilgili) Kendileri "baba değiştirmeyelim, aramızda bir hukuk var, onlar da rahatsız olduklarını anlatıyorlar" dediler. Ben de kızlarımın insani noktadaki hassasiyetleri nedeniyle hak veriyorum.

Güvenlik teşkilatımız diyorlar ki bunun kesin tespitini yapamadığımıza göre tamamının değişmesi gerekiyor, fakat bu bir sürgüne gönderme gibi cezalandırma değil.

Farklı yerlerde görevlendirme şeklinde halletmiş bulunuyoruz.

 

SUİKAST İDDİALARI: Savcılık medyada çıkan haberleri görmemezlik edemez, bir anlamda suç duyurusu niteliğindedir.

Adımların biz de takipçisiyiz, onlar da takipçisi.

 

PARALEL YAPI'NIN SİNİR UÇLARI TESPİT EDİLECEK: Kaçışlar başladı. Ne kadar yurtdışında kalırlar bilemiyorum. Devam eden mahkemelerde içerde rakamlar her geçen gün artıyor... İşte Hrant Dink meselesinde bile son gelişmeler enteresan. İşin aktörleri ortaya çıkmaya başladı. Bunların sinir uçları tespit edilecek diye düşünüyorum.

 

BEŞİKTAŞ EZE EZE GALİBİYET ALDI: Beşiktaş'ın bu başarısı her türlü takdirin üstündedir, rastgele alınmış bir galibiyet değil. Beşiktaş eze eze bir galibiyet aldı. Hele hele Demba Ba'nın üst direkten dönen topu gol olsaydı o zaman çok daha neşeli olacaktı.

Beşiktaş'ı tebrik ediyorum.

Başarılar diliyorum. Beşiktaş'ın Türkiye'de oynayacağı maçına gidip izleyebilirim.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.