Erdoğan konuşurken Obama sakız çiğnedi

Erdoğan konuşurken Obama sakız çiğnedi

Her gittiği yerde sakız çiğnemesiyle bilinen ABD Başkanı Obama, G20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken sakız çiğnerken görüntülendi.

G-20 zirvesinin çalışma yemeği toplantısı başlarken Tayyip Erdoğan katılan liderlere bir konuşma yaptı.

Erdoğan o konuşmada, "Paris'teki terör saldırıları bize bir kez daha hunharca hatırlattı ki terörizm, Suriye'deki savaş ve sığınmacı krizi gibi küresel sorunlar, gerçekten küresel cevapları gerektiriyor" dedi.

Oda TV'nin haberine göre Erdoğan'ın konuşması sırasında Barack Obama ise sakız çiğnemesi dikkat çekti. Üstelik Obama'nın bu davranışı ilk de değil.

ÇİN'DE DE ÇİĞNEMİŞTİ

Tam bir yıl önce Obama Çin'i ziyaret etti. Amerikan arabasıyla zirveye katılan Obama, bu sefer de kırmızı halıdaki tavırlarıyla çok konuşuldu. Çinli bir yetkili tarafından saray girişinde karşılanan Obama'nın bu esnada sakız çiğnediği görülmüştü. Aynı tarihlerde Avustralya'da yapılan G-20 zirvesinde de ABD liderinin sakız çiğnemesi dikkat çekmişti.

SİGARA İÇMİYOR SAKIZ ÇİĞNİYOR

Obama tütün bağımlılığına sakızla son verdi. Barack Obama'nın doktoru hazırladığı raporda, Obama'nın tütün bağımlılığı dışında formda olduğunu belirtmişti. ABD'li lider, nikotin sakızı sayesinde bu zararlı alışkanlığa son verdi.

Ancak Obama'nın sakız sevdasının tek nedeni sigara değil. Obama 'ateşli' bir sakızsever.

ABD Hava Kuvvetleri gösterisi sırasında da seçim kampanyasının ortasında da İkinci Dünya Savaşı'nın 70. başlama yıldönümü töreninde de Obama sakız çiğnemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.