Erdoğan: Köşk'e Çıkarsam Halkın Cumhurbaşkanı Olurum

Erdoğan: Köşk'e Çıkarsam Halkın Cumhurbaşkanı Olurum

Başbakan Erdoğan, Köşk seçiminin masaya yatırıldığı toplantıda "Köşk'e çıkarsam halkın cumhurbaşkanı olurum" diyerek adaylık için sinyal verdi.

Başbakan Erdoğan'ın milletvekilleri ile yaptığı ve Köşk seçiminin masaya yatırıldığı toplantıda, "Köşk'e çıkarsam halkın Cumhurbaşkanı olurum, tam yetki kullanırım" dediği öğrenildi.

AK Parti milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve yetkili organlarının başkanları 30 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti Genel Merkezinde Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında kahvaltıda bir araya geldi.

3 SAATLİK TOPLANTI

Kahvaltının ardından Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında istişare toplantısına geçildi. Basına kapalı düzenlenen toplantı 3 saat sürdü. Erdoğan'ın partisinin milletvekilleriyle bugün yaptığı toplantıda dağıtılan formda vekillerden "Cumhurbaşkanlığı seçimi için akıllarındaki üç ismi" forma yazmaları istendi.

ERDOĞAN: O HALDE KARAR VERİLDİ

AK Partili vekiller kendilerine dağıtılan anketi yanıtladı. Köşk adaylığı için Başbakan Erdoğan'ın ismi öne çıktı. Bunun üzerine Erdoğan, "O halde karar verilmiştir. Köşk'e çıkarsam halkın Cumhurbaşkanı olurum, tam yetki kullanırım" dediği öğrenildi.

"ÇIKARSAM ANAYASAL YETKİLERİMİ KULLANIRIM"

Başbakan Erdoğan, bazı milletvekillerinin Köşk’e çıkmaması yönünde görüş belirtmeleri üzerine, Cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceğini anımsatarak, “Sistem değişti, fetret dönemi olmaz, çünkü icra makamı orası” dedi.

Cumhurbaşkanı olması halinde Anayasal yetkilerini kullanacağını da belirten Erdoğan, “Çok sayıda arkadaşımız var Başbakanlık yapacak. Bu 12-13 yılda çok sayıda kadro geldi” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.