Erdoğan: Müfredatımızı Yeniden Düzenleyeceğiz

Erdoğan: Müfredatımızı Yeniden Düzenleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müfredatımızı yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gençlerle bir araya geldi. Türkiye’nin 81 ili ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen gençlerin yanı sıra çeşitli spor dallarında uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil ederek başarı kazanmış genç sporcuların da yer aldığı buluşmada, Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buluşmada gençlere hitaben bir konuşma yaptı.

“ANLI ŞANLI TARİHİMİZİ KİTAPLARIMIZA GEÇİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir ülkeyi ve milleti yenmenin en kestirme yolunun, tarihleriyle olan ilişkilerini kesmekten geçtiğini kaydederek bu ülkede bunun yapıldığını hatırlattı ve şunları söyledi: “Bize öyle bir tarih okuttular ki bizim okuduğumuz tarih kitaplarında biz hep mağlubiyetlerle ilkelliklerle geçmişi olan bir tarih okuduk. Bizim tarihimizi böyle değil, Anlı şanlı tarihimizi bize o şekliyle göstermediler. Ama şimdi özellikle bunun üzerinde ısrarla duruyoruz ve diliyoruz ki müfredatımızı buna göre yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçireceğiz. Tarih, zannedilenin aksine sadece geçmiş değil, aynı zamanda geleceğimizi aydınlatan bir fenerdir.”

Dünyanın en büyük ve en kudretli devletlerinden olan Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in boyunun başına yönetici olarak seçildiğinde, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiğinde ve bu fetih için dönemin en ileri teknolojisine sahip pek çok savaş aracını bizzat tasarlayıp harekât planlarını yaptığında 23 yaşlarında olduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şöyle konuştu: “Bunu bize öğretmekten kaçtılar, kaçındılar. Niye? Öğrenmesinler. Çünkü böyle yetişirsek o zaman o fetih ruhuyla geleceğe başka türlü bakacağız. Ama aşağılık kompleksi içinde yetiştirilen bir nesil olursak o zaman ne olacak? O zaman bezgin, bedbin, hiçbir hedefi olmayan bir nesil olacağız. İşte bunu şimdi yıkıyoruz. Bu gerçekleri bilmezsek, gençlerimize böylesine engin bir güveni nasıl duyabiliriz? Bugün millî bayramımız olarak kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihinde, İstiklal Harbimizi yürütmek üzere Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal de 38 yaşında, yani genç diyebileceğimiz bir yaştaydı. Fakat Gazi Mustafa Kemal İstiklal Savaşı için Samsun’dan çıkıyordu. Birileri de bugün İstiklal mücadelesini vermek için değil, tam aksine İstiklal mücadelesini verenleri, Samsun’dan çıkıp onları İzmir’de denize dökmek için yola çıkıyor. Bakın nereden nereye geliyoruz. Ne oldu? Millet gereken dersi verdi.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.