Erdoğan Saray'ın maliyetini açıkladı!

Erdoğan Saray'ın maliyetini açıkladı!

Tekirdağ'da yaptığı mitingde yine muhalefeti hedef alan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaatlerinin kaynağı olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı göstermesine Tekirdağ’dan, “Sarayın maliyeti ne? Ben biraz da üst tonda atayım 1 milyar dolar olsun. Şimdi her yıl bu sarayları nerede bulacaksın” diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da toplu açılış töreninde konuştu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren CumhurbaşkanıErdoğan, "Ana muhalefetin başındaki zata soruyorlar kaynak nerede diye ? Kaynak saray diyor. Çıkarıyorlar rakamı 50 milyar dolar. Sarayın maliyeti ne ben biraz üs tonda atayım 1 milyar dolar olsun saray. Saray oldu bitti. Sen her sene bu sarayları nerede bulacaksın? 50 milyar diyorsun. Böyle saçmalık olur mu ? Biz yatırım yapıyoruz, bu yatırım anlık değil kalıcı yatırım" dedi. 



"KARŞIMA 14 PARTİ KOALİSYONU İLE ÇIKMIŞLARDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anladığım kadarıyla 10 Ağustos'ta yaptıkları ittifakın etkisinde hala çıkamamışlar. Karşıma 14 parti koalisyonu ile çıkmışlardı. Aslında milletimiz orada onlara güzel bir ders verdi. Anlaşılan mesajı da alamadılar dersi de. Şimdi de eski Türkiye koalisyonunu kurmaya çalışıyorlar. 1970'lerin 1990'ların Türkiye'sini. Hatırlıyor musunuz ?" dedi.

"SİYASET DÜRÜSTLÜK İSTER"

Asgari ücret konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakın şimdi asgari ücrette açık arttırma başladı. Birisi iktidar hesabı yapmış bin TL diyor. Öbürü bin 400 TL diyor. Birisi çıkmış bin 500 TL, öbürü çıkmış bin 800 TL, birisi çıkmış diyor ki 5 bin TL. Herhalde oyları asgari ücret 5 bin TL diyen alacaktır. Siyaset dürüstlük ister. Bunlar asgari ücretin ne anlama geldiğini de bilmiyor. Asgari ücret, devletin bir koruma, bir çerçeve anlaşmasıdır. Yani siz o belirlenen asgari ücretin altında işçi çalıştıramazsınız, bu demektir ve o asgari ücret üzerinden bütün SGK primlerini, vesairesini oradan ödersiniz. Bunun ucu açıktır, ister bunu bin 500 yaparsın, 2 bin, 5 bin ne yaparsan yap ama onun altına inemezsin. Bu bir koruma rakamıdır. Değerli kardeşlerim, bu bakımdan asgari ücreti bu şekilde belirlerken bir de bunun getirisi, götürüsü vardır. Siz asgari ücreti kalkar da böyle bin 500, 2 bin bu şekilde ortaya koymaya yönelirseniz bir de istihdamda bu ne getirir, ne götürür bunu düşünmek zorundasın" diye konuştu.

BEŞTEPE’Yİ HAZMEDEMEDİLER

Halkın Cumhurbaşkanı seçiminde muhalefete ders verdiğini ve kendisini Çankaya’ya gönderdiğini anlatan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

”Cumhurbaşkanlığı seçimde muhalefetteki partiler 'Çankaya’ya çıkamaz kalır' diyordu. Ne oldu sonra, millet bizi oraya gönderdi. Ama bu arada Beştepe bitmiş oldu. Olsun hayırlı olsun dedik. Başbakan Çankaya’ya, biz de Beştepe’ye gittik. Onu da hazmedemediler. Kaynak soruyorlar ana muhalefet partisinin liderine? Kaynak saray diyor. Sarayın rakamını 50 milyon dolar maliyeti diyor. Ben üst tonda koyayım 1 milyon dolar olsun. Şimdi kardeşim tamam da saray oldu bitti. Sen şimdi her yıl bu sarayı nereden bulacaksın. 50 milyar dolar diyor böyle saçmalık olur mu? Biz yatırım yapıyoruz. Bu yatırım değil, kalıcı yatırım anlık değil. Şimdi az önce belediye ziyaret ederken başkan yeni belediye başkanlığı binasının yapılacağını söyledi, müjde verdi. Neye yapıyorsun diyebilir miyiz? Aslan yattığı yerden belli olur, bunu böyle bileceksin. Bunlar şahsımın değil, bugün ben, yarın başkası. Bugün Erdoğan, yarın başka fani olacak. Kalıcı olan sadece Allah'tır. Bunu böyle bilmemiz lazım. Şu ifade kullanıyor, ne diyor, bak bu da çok enteresan 'Bizim kabemiz Taksimdir' diyor. Bir tanesi terör örgütünün arkasında olduğu partinin kabesi Taksim' miş şu hale bak. Bunları CHPsöylüyordu nasıl söylüyordu. Al birini vur öbürüne."

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.