Erdoğan: Türkiye kendini kullandıracak ülke değil

Erdoğan: Türkiye kendini kullandıracak ülke değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Yasama Yılı için Meclis'te konuştu. Erdoğan önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında konuştu. Erdoğan büyük Türkiye'nin coğrafyasında olan olaylara seyirci kalmaycağının altını çizen Erdoğan "Türkiye kendini kullandıracak bir ülke değildir." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Büyük devlet sınırlarını dünyaya kapatan değil sınırlarını ötesine gönlünü açabilen krizlerde inisiyatif alan bir devlettir. Türkiye seyirci bir devlet olamaz.

"TÜRKİYE KENDİSİNİ KULLANDIRACAK BİR ÜLKE DEĞİLDİR"
Vatandaşlarımız IŞİD’in elindeyken oradaki vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atacak açıklamaların yapılması doğru olmamıştır. Ne topraklarımızda ne bölgemizde hiçbir terör örgütüne sempati ile bakmamız söz konusu olamaz. Teröre karşı verilecek mücadelede işbirliğine açığız. Ancak bilinmelidir ki Türkiye geçici çözüm arayışlarında kendisini kullandıracak bir ülke değildir. Türkiye’nin önerilere dikkate alınmalıdır.

BM Güvenilk Konseyi’nin reforme edilmesi ertelenemez bir ihtiyaçtır. Her durumda Türkiye tezleri savunmaya devam edecektir.

Şam yönetimini derhal uzaklaştırılması Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması, herkesi kucaklayan bir yönetiminin tahsis edilmesi önceliğimiz olacaktır.

Kaynak: Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.