Erdoğan'dan Bahçeli'nin Sınavsız Üniversite Teklifine Cevap

Erdoğan'dan Bahçeli'nin Sınavsız Üniversite Teklifine Cevap

Barzani'yi defalarca uyardığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tek istediğimiz PKK ile mücadeleydi. Farklı farklı paçavraların dalgalanmasına göz yuman Barzani, Kerkük'ü kendi topraklarıymış gibi pazarlık konusu yaptı" dedi

MURAT KELKİTLİOĞLU

Türkiye-Polonya ilişkilerinin 603. yıldönümü'nde Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez ülkeye gittiğini belirten Recep Tayyip Erdoğan ziyaret dönüşü önemli açıklamalarda bulundu. Bağdat'ın yaptığı operasyonla Kerkük'ün temizlenmesini ve IKBY ambargolarını değerlendiren Erdoğan şunları kaydetti:

BARZANİ HEP GÖZ YUMDU

Biz kendi politikamızı kendimiz belirleriz; kendi hareket kabiliyetimizi kendimiz belirler, adımımızı da ona göre atarız. Biz Barzani'ye de yeğenine de bu konuları defaatle anlattık. 'Bu gidiş iyi değil, yanlış yapıyorsunuz' dedik. 'PKK ile mücadelede gereğini yapmadınız, verilen sözleri yerine getirmediniz, biz ise hep yardımcı olduk' dedik. Kerkük'te, farklı farklı paçavralar dalgalandırdılar. Barzani göz yumdu. Kerkük'ü sanki kendilerininmiş gibi pazarlık konusu yaparak havalara giren valileri kaçtı gitti. Bayrakların çekildiği gün eğlenceleri hangi noktadaydı, şimdi hangi noktaya geldi.

Birbirlerine girdiler

Olayın tarihine bakınca Türkmenlerin orada bir geçmişi var. Sen oradaki Türkmen'i, Arap'ı görme, orayı bir işgalci gibi ele geçirmeye çalış! Bu noktada Talabani'nin de durumu var, onların da yaklaşım tarzı burayı bu hale getirdi. Şimdi ne oldu, birbirlerine girdiler, bizi sattı diyorlar.

SİNCAR'A YENİ YOL HARİTASI

Kuzey Irak'ta bölgesel yönetime, hava sahamızı tamamen kapattık. Merkezi yönetime sınırları teslim ederlerse Kuzey Irak yönetimindeki halkın ihtiyaçlarının Bağdat'tan karşılanması şartını getireceğiz. Biz sınır kapılarını her an kapatabiliriz. Ayrıca Haşdi Şabi'nin Sincar'ı ele geçirdiği, Mahmur'u ele geçirdiği yönünde haberler var. Bunlar kesinse muhataplarımızla ayrı bir çalışmayı yapmak durumunda kalabiliriz.

İbadi'yi Türkiye'ye davet edeceğim

Kerkük'te Haşdi Şabi denilen grubun içinde Şii Türkmenler de var, orada böyle bir gariplik söz konusu. Şu anda vekil olarak atanan vali ile ilgili bir süreç var. Bu geçiş sürecinde onunla yürüyüp sonra buraya federal yapı yani Bağdat yeni bir ismi atayacak. Başbakan Yıldırım, Irak'ı ziyaret etmişti, bu arada Dışişleri Bakanımızla üç dört arkadaşımızın Bağdat ziyareti söz konusu olabilir. Benden de Irak Başbakanı İbadi bir davet bekliyor. Suudi Arabistan ziyaretinden önce veya sonra Türkiye'ye davet etmek suretiyle, tüm bu konuları birlikte değerlendirebiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva'yı kabul etti.

Koltuğu ısrarla devretmeyene neticesi çok ağır olur

Erdoğan: İstanbul'dan sonra Niğde, Ankara, Düzce, Balıkesir ve Bursa'daki belediyelerde de köklü bir değişikliğe gidilecek.

Belediyelerdeki görev değişiklikleri hakkında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: Kadir Topbaş, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın görüşmesine olumlu yanıt verdi, istifasını gönderdi. Düzce'yle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi. Niğde de aynı şekilde. Şu anda Balıkesir'e istifasını verme talebimiz iletildi. Melih Bey'e de durum iletildi. Bursa ile büyük ihtimalle Başbakan veya ilgili genel başkan yardımcımız veya şahsım görüşeceğiz. Bu görevleri biz asla terk edilmeyecek ilanihaye kalınacak koltuklar olarak göremeyiz.

Partiden kopma değil

Gerektiği zaman, 'Ben, bu davanın elemanıyım, yetkili kurullarım mademki böyle bir kararı vermişler, ben de istifamı veririm' demeleri lazım. İstifa, partiden ayrılma kopma değildir. İstifaları istendiği halde direnirlerse de; ben arkadaşlarımızın, öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem. Çünkü onun neticesi ağır olur. Sorun varsa, ilgili partilerin yönetim kadroları gereğini yapmıyorsa, İçişleri Bakanlığı inceleme başlatabilir.

İsteyen belediyeye isteyen müftüye gider

CHP'nin müftülerin nikah kıymasına itirazlarını değerlendiren Erdoğan şunları kaydetti: Tapu müdürü olsa sorun yok. Olay müftü! Dini nikaha herkesi mecbur etme diye bir şey yok. İsteyen belediyeye kıydıracak nikahını, isteyen müftüye. Bu düzenlemeye, Kılıçdaroğlu'nun da destek vereceğini umuyorum.

Baykal'ı yakından takip ediyorum

Üçüncü ameliyatını geçiren Deniz Baykal'ı ziyaret ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kendisini hastanede ziyaret ettim. Ben ziyaret ettiğimde, gözünü rahat açamasa da, cevap verebiliyordu. 'Sağolun sağolun' diyordu. Doktorum Serkan Topaloğlu aracılığıyla da durumunu yakından takip ediyorum. Allah şifalar versin" dedi.

Adice iftiranın bedelini ödeyecek

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya büyük bir iftirada bulunan İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan hakkında Erdoğan şunları kaydetti: Terbiyesizce, ahlaksızca, adice bir iftira. Terbiyeden yoksun olan söyleyeni yazanı, sufle edeni her kimse, hukuki bedelini ödemek durumunda. Benim bakanıma adice yakıştırma yapamazsınız.

Nükleer anlaşmada FETÖ havası esiyor

ABD Başkanı Trump'ın İran adımlarını değerlendiren Erdoğan şu değerlendirmede bulundu: ABD'nin İran'a yönelik tavrını İsrail destekliyor ama diğer ülkeleri bilemiyoruz. İran'a karşı yaptırımları uygulayanların, 'Bu iş benden başkasına haramdır, sadece baha helaldir' şeklinde bir anlayış olamaz. Bizim FETÖ ile ilgili sorunumuz da benzer güçlükleri yaşandı. Obama döneminde başka oyalandık, Trump'ta başka; kadrolarda değişiklik yok, aynı hava esiyor. 'Stratejik müttefik' deniyor, ama bu ilişkilere yansımıyor. Tutuyorlar, benim korumalara tutuklama kararı çıkarıyorlar. Bir büyükelçi, kalkıp Türkiye ABD ilişkilerini zedeleyebiliyor!

Esas olan Avrupa ile ilişkilerin kopmaması

AB'ye yeni katılan ülkelerin Türkiye'ye destek olduğu kurucu ülkelerle ise sıkıntıların devam ettiğini vurgulayan Erdoğan Batı ilişkilerini şöyle değerlendirdi: Bu zaman zarfında ilişkiler maalesef çok hırpalandı. Doğrusu ciddi manada bizi çok üzdüler. Ama siyasette, uluslararası ilişkilerde esas olan ilişkileri koparmamaktır. Tabii ki muhataplarımızın da olumlu yaklaşım içinde olmalarını bekliyoruz. Umarım sonuç iyi olur.

CASUSLAR İÇİN YARGI NE DERSE O YAPILIR

ABD ile vize krizini değerlendiren Erdoğan şunları kaydetti: Belirli durumlarda istisnalar olabileceğine dair haberler çıktı, görüşmeler devam ediyor. ABD ile krizi yol açan isimlerden Metin Topuz tutuklandı. Ancak N.M.C. adlı ikinci bir isimden de bahsediliyor, konsoloslukta saklandığı iddia ediliyor. Hatta eşinin ve kızının ifadeleri alındı. Ardından da eşi ve kızı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ortada bir suç söz konusu ise yasaların gereği ne ise o yapılır. Yargı kanunlar doğrultusunda durumu inceler ve gereğini yapar.

Bahçeli'nin teklifi ortak akılla değerlendirilmeli

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavlarının kaldırılması yönündeki çağrısına Erdoğan şu yanıtı verdi: Bu işin tamamen imtihansız yapılması ne kadar mümkün? Sundukları alternatif nedir? Tüm bunları konuşmak, ciddi biçimde ele almak, ortak akılla bir değerlendirme yapmak lazım. TEOG'un yerine ne gelecek sistem bu hafta büyük ihtimalle sonuçlandırılacaktır.

Sancak'ta kimler yaşıyor inşallah biliyordur!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Sırbistan'dan gelecek etler besmele ile kesilmiyor" iddiasına yanıt veren Erdoğan "Sayın Kılıçdaroğlu besmele konusunda öyle bir hassasiyet göstermişse, bu sevinç verici" diyerek şunları kaydetti: Fakat şunu bilmesi lazım. AK Parti hükümeti bu tür alımlarda bunu en ince teferruatına kadar inceler, alımlarını da ona göre yapar. Bir kısmı canlı bir kısmı karkas bir kısmı da löp et. 5 bin ton üzerinden konuştuk, 1500 tonunun da Sırbistan'ın Sancak bölgesine verilmesini teklif ettik. Kılıçdaroğlu, Sancak'ta kimlerin yaşadığından haberdardır inşallah.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.