Erdoğan'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ikinci dava!

Erdoğan'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ikinci dava!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dün yaptığı açıklamalar nedeniyle ikinci bir tazminat davası açtı. Erdoğan, daha önce de Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin dünkü grup toplantısında sarf ettiği sözler ve Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla ilgili 100 bin liralık yeni bir tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Kılıçdaroğlu hakkında CHP 35. Olağan Kongresi'nde sarf ettiği "Diktatör Bozuntusu" sözleri nedeniyle 100 bin liralık tazminat davası açmıştı.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepki çeken açıklaması:

KEMAL KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında "diktatör bozuntusu" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından önceki gün "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı.

Basında çıkan haberler üzerine Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral tarafından başlatılan soruşturma, TCK'nın, "Cumhurbaşkanına hakaret" başlıklı 299. maddesi kapsamında açıldı.

Maddede, "Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun alenen işlenmesi halinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılır" deniliyor.

Soruşturma dosyasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçlar Bürosuna gönderilmesi bekleniyor. 

KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, "Diktatör bozuntusu olan olan adam. Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Oturacaksın bunun hesabını vereceksin. Ya tarafsızlığını korursun, saygı görürsün. Ya da sana her gün namus ve şeref kavramını hatırlatırım. Sen bu yemin niye ettin? Tarafsızlığını korumazsan bu lafları ağırlaştırarak devam ettireceğim. Bir de dindar geçiniyorsun. Ona göre sadece o dindar. İnançlı adamda namus ve şeref önemlidir. Sayın Davutoğlu beni eleştirebilir, ben de cevabını veririm." demişti.

SÖZLERİNİ GRUP TOPLANTISINDA DA TEKRARLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle tepki çeken Kılıçdaroğlu, dünkü CHP Grup Toplantısı'nda "Kurultayımızda çok şey söyledik ama kurultayın ana tartışma konusu benim Cumhurbaşkanı'na yaptığım eleştiriler oldu. Şimdi burada bu cümleleri tekrardan okumak istiyorum. "Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Tarafsızlığını korumazsan sana her saniye bunu hatırlatırım" Bunu açıkladık, koro halinde bir seslenme başladı"açıklamasını yaparak tepkilere şu şekilde cevap verdi:

Sözlerimin ardından topyekün başladılar. AK Parti tarafından, gençlik kollarından, havuz medyasından... Bu arada Cumhuriyet Savcısı da soruşturma başlatmış. Cumhuriyet Savcısına sormak istiyorum; Sarayın kapıkulluğunu yapana Cumhuriyet Savcısı denmez.

"DİKTATÖR DEĞİL BOZUNTU DEDİĞİM İÇİN BOZULUYOR"

Sanıyorlar ki kendilerinden korkacağız. Savcı da olsa, Başbakan da olsa Allah'tan başka kimseden korkmayız. Aslında kendisine diktatör dediğim için değil, diktatör bozuntusu dediğim için bozuluyor. Diktatör de olamıyor. Daha önce diktatör de dedim. Ne zaman ki diktatör bozuntusu dedim o zaman bozuluyor. Mahkemeye Meclis'te ettiği yemini göndereceğim. Ölümüne kadar arkasında durduğumu iki kavram varsa namus ve şereftir. Hakime göndereceğim, o yemini ben yapmadım. O yaptı. Ben kendisine yeminine sadık kalması gerektiğini hatırlatıyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.