Erdoğan'dan Gençlere Önemli Mesajlar; Yönetilen Değil, Yöneten...

Erdoğan'dan Gençlere Önemli Mesajlar; Yönetilen Değil, Yöneten...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları ‘2023 Gençlik Şûrası’na katıldı. Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezinde gerçekleştirilen şûrada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere hitap etti.

Konuşmasına Arif Nihat Asya’nın, “Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden / Senin de destanını okuyalım ezberden / Haberin yok gibidir taşıdığın değerden / Elde sensin, dilde sen; gönüldesin, baştasın / Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın” dizeleriyle başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fatih’in İstanbul’u fethettiği ruha ve onunla aynı ideallere sahip olan gençlerimizi selamlıyorum. Her biri cesaret abidesi olan nice kahramanların torunları olan gençlerimizi selamlıyorum. 15 Temmuz direnişinin kahramanları olan gençlerimizi selamlıyorum. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ ifadesiyle bayraklaştığımız, küresel adaletsizliğe, haksızlığa, zulme, sefalete karşı başkaldıran gençlerimizi selamlıyorum. Tıpkı bir asır önce olduğu gibi, bir kez daha 7 düvelin ve onların beslediği terör örgütlerinin üzerine geldiği bir dönemde, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ diyerek, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan gençlerimizi selamlıyorum.”

“BİZE YÖNELİK BİR TACİZ VARSA, BİR GECE ANSIZIN VURABİLİRİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Bu vatan topraklarımızı kimsenin bölmeye gücü yetmez ve yetmeyecektir. Bölmeye çalışanların üzerine, hep beraber bizler Gabar’da, Tendürek’te, Cudi’de, Besler Deresi’nde, Kandil’de F-16 olur oraya doğru gideriz. Şu ana kadar olduğu gibi… Nerede nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik bir taciz varsa, evet, bir gece ansızın vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok, geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız, aksi takdirde kusura bakmasınlar” dedi.

“TEK BİR GÜNÜNÜZÜ, SAATİNİZİ VE ANINIZI BOŞ GEÇİRMEYİN”

Genç kavramının anlamının iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Asaf’ın “Gençliğin yaşlılık çağları vardır / Orada birçok genç ölür / Yaşlılığın da gençlik çağları vardır / Orada da birçok genç ölür” dizelerini paylaşarak “Siz siz olun gençliğinizi öldürmeyin. Bir tek gününüzü, bir tek saatinizi, bir tek anınızı sakın ha boşa geçirmeyin” tavsiyesinde bulundu.

Kendilerinin gençlik konusunda bir “Kızıl Elması” olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz kalb-i selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani imanına, inancına, maneviyatına sahip bir gençlik istiyoruz. Biz zevk-i selim sahibi bir gençlik istiyoruz, yani sanatıyla, kültürüyle, estetiğiyle, zirvede bir gençlik istiyoruz. Gençler, biz aklıselim sahibi bir gençlik istiyoruz, yani ilimde, fende, teknikte, tefekkürle en ileride bir gençlik. Bunun için kendinizi tek bir alanda değil, bu alanların hepsinde de geliştirmeniz gerekiyor. Ben AK Parti gençliğini böyle görüyorum” şeklinde konuştu.

Gençlerin kendilerini tek bir alanda değil, bu alanların hepsinde de geliştirmeleri gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin de yola koltuk ve makam sevdasıyla değil, hizmet sevdasıyla çıktıklarını ifade etti. Gençlerden korkan, gençlerden çekinen, yerini gençlere bırakmayı düşünmeyenlerden asla olmadıklarını da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin emaneti olan görevleri, vakti-saati geldiğinde gençlerin devralacağına dikkat çekti.

“GÜNÜ GELDİĞİNDE CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN SİZLERDEN BİRİSİ MİLLETİMİZİN HUZURUNA ÇIKACAK”

Göreve geldiklerinde 30 olan seçilme yaşını 18’e kendilerinin indirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu da gençlere inandıkları için yaptıklarını söyledi. Devam eden kongrelerde yeni görev alanların önemli bir kısmının, gençlik kollarından yetişme olduğunu memnuniyetle gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı durumun belediye başkanlığı ve milletvekili seçiminde de olacağını vurguladı.

“Hiç şüphesiz, günü geldiğinde Cumhurbaşkanlığı için de sizlerden birisi milletimizin huzuruna çıkacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çok iyi biliyorum ki, sizler kendinize birtakım haklar lütfedilmesini beklemiyorsunuz. Sizlerin tek isteği önünüzün açılması, fırsat kapısının aralanmasıdır. Biz de sizlere diyoruz ki; işte 2023 hedeflerimiz, işte 2053 ve 2071 vizyonlarımız… Hepsi de sizin içindir. Bu fırsatları çok iyi değerlendirin.”

“MÜCADELEDEN KORKMAYIN, KENDİNİZİ ASLA KÜÇÜMSEMEYİN”

Konuşmasının devamında gençlere “mücadeleden korkmayın, hele hele kendinizi asla küçümsemeyin” tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bileseniz ki; bir mıh bir nalı kurtarır. Bir nal bir atı, bir at bir komutanı kurtarır. Bir komutan bir orduyu, bir ordu bir milleti kurtarır. Sizlerin bir mıh olarak gördüğü adımın, milletimizin hayatında nasıl bir etkiye yol açacağı, ancak ileride bilinebilir” dedi.

“Doğru bildiğiniz, haklı olduğunuza inandığınız, birikiminize ve enerjinize güvendiğiniz her konuda verdiğiniz mücadelede yardımcınız Allah’tır” sözleriyle gençlere hitabına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir hazırlığa, altyapıya sahip olmadan ortaya çıkmanın sonucunun hüsrana olacağını vurguladı. Gençlere güvendiğini, onların sahip oldukları imkânların hakkını vereceklerine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yolculuğunuzda bugüne kadar hep sizlerle birlikte oldum, ömrüm yettiğince olmaya da devam edeceğim” şeklinde konuştu.

“EKONOMİDE GÜÇLÜ OLMANIN YOLU, GÜÇLÜ VE ETKİLİ GENÇLERE SAHİP OLMAKTAN GEÇER”

Türkiye’nin, nüfusundaki genç oranının yüksekliğiyle övünen bir ülke olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, her alanda ve özellikle ekonomide güçlü ve etkili olmanın yolunun, güçlü ve etkili gençlere sahip olmaktan geçtiğini ifade etti. Ülkemizdeki iş gücünün, son 10 yılda 7 milyon 775 bin kişi arttığını, bu rakamın neredeyse, 7 milyon 842 bin olan 28 Avrupa Birliği üyesinin toplam iş gücü artışı kadar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 10 yılda istihdama kazandırdığımız nüfus ise yaklaşık 6,5 milyondur. Bu bakımdan da, 3 milyon 800 kadar olan 28 Avrupa Birliği ülkesinin toplamını çok geride bırakıyoruz. Aynı şekilde Türkiye, son 10 yılda iş gücüne katılım oranında da en fazla artış gösteren ülkedir.”

Konuşmasının devamında gençlere düşen çok önemli görevler olduğunu da ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda girişimciliği örnek gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Girişimcilik, genç olmanın olmazsa olmaz bir parçasıdır. Gençlerimizden beklentimiz, memur olmakla değil, girişimci olmakla ilgilenmeleridir” dedi.

Yarının işverenleri ve üreticileri olacak gençlerin, öncelikle iştigal etmek istedikleri alandaki teknik bilgilerini, hem teorik, hem de iş başı eğitimiyle artırmaları gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Vaktinizi, ‘ne olacak bizim hâlimiz’ diyerek kötümser bir psikolojiyle veya sosyal medyada öldürmek yerine, kendinizi sürekli geliştirerek değerlendirmelisiniz.”

TÜM GENÇLERİMİZ EN AZ BİR YABANCI DİL ÖĞRENMELİ”

Gençler için yabancı dil öğrenmenin önemine de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm gençlerden en az bir yabancı dil öğrenmelerini beklediğini, bundan kastının da sadece İngilizce olmadığını belirtti. “Arapça, Rusça, Çince, Farsça, Fransızca veya bir başka dil; hiç fark etmez, mutlaka en az ikinci bir dili öğrenin” tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin, geri dönmek ve benliklerine sahip çıkmak kaydıyla, diğer ülkelerde bulunmalarını ve tecrübe kazanmalarını çok önemsediğini de ifade etti.

Gençlerin Osmanlıcayı da, en azından yüzünden okumasını bilmeleri gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Eğer siz 600 yıllık kitaplarımıza, belgelerimize, kitabelerimize Fransız kalırsanız, Fransızca bilmeniz bir işe yaramaz. Böylesine büyük bir birikimi kullanamayan gençlerimizin, arzu ettiğimiz köklü ve derin duruşu sergileyebilmeleri çok zordur” dedi.

“YÖNETİLEN DEĞİL YÖNETEN BİR GENÇLİK GÖRMENİN HAYALİYLE YAŞIYORUZ”

Finansal okuryazarlığın ve dolayısıyla matematiğin öneminin de altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük filozof Platon’un akademisinin kapısında “Matematik bilmeyen giremez” yazdığını hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hangi alanda faaliyet gösterirseniz gösterin, eğer sayılarla aranız iyi olmazsa, eğer bilançoları, gelir-gider defterlerini ve nakit akışlarını okuyamazsanız iş hayatında başarılı olamazsınız. Aynı şekilde, eğer kârdan, zarardan, toplama ve çıkarmadan anlamazsanız, işinizi yürütemezsiniz. Tüm bunları hayat felsefenizle birleştiremezseniz de yönetemezsiniz, sadece yönetilirsiniz. Hâlbuki biz, yönetilen değil yöneten bir gençlik görmenin hayaliyle yaşıyoruz.”

Anlattıklarının hepsinin çok önemli olduğunu; ama asıl önemli olanı sona sakladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bunlar olmadan, diğerleri temeli olmayan bir bina gibidir; her an yıkılıp gidebilir” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine Hazreti Lokman’ın oğluna tavsiye ettiği şu sözlerle devam etti: “Allah’a şirk koşma… Günahtan ve yalandan sakın… Namazını dosdoğru kıl… Tövbeyi geciktirme… Selama, duaya, gülümsemeye önem ver… Kasılarak yürüme… Bağırarak konuşma… İlim meclislerine katıl… Cahilden ve kötü komşudan uzak dur… Erken kalk… Az konuş, sözünü dağıtma… İstişare et… Doğru arkadaşlar seç… Tembel olma… Acele etme… Şefkatli ve ikramsever ol… Başa gelene sabret…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerden böyle olmalarını beklediklerini ifade ederek sözlerinin sonunda Necip Fazıl’ın gençliğe çağrısına da yer verdi.

“2023 KUTLAMA ETKİNLİKLERİNE SAHİP ÇIKMALISINIZ”

Konuşmasının sonunda Türkiye olarak 2023’ü, hem hedefler itibariyle, hem de tarihe kalıcı bir iz bırakmak için çok iyi bir şekilde değerlendirmek gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu amaçla, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun koordinasyonunda, 2023 kutlamaları için ciddi bir hazırlık yürütüldüğü bilgisini paylaştı.

Yurt içinde ve yurt dışında pek çok faaliyeti kapsayan bu kutlamaların; nereden gelindiği, nerede bulunulduğu ve nereye gidildiğinin derli toplu bir muhasebesine de imkân vereceğine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Sizlerden 2023 kutlama etkinliklerine sahip çıkmanızı istiyorum. Fikri ve fiili katkılarınızla bu sürecin, ülkemize, milletimize, cumhuriyetimize yakışır bir şekilde geçmesini sağlamanızı bekliyorum. Bu duygularla sizleri bir kez daha sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.