Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'öğretmen ataması' cevabı

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'öğretmen ataması' cevabı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: "(Öğretmen) 580 bin atadık, 20 bin de şimdi atıyoruz. Ama ben Bay Kemal gibi de palavra atmıyorum. O 'Ne kadar varsa alacağız' diyor. Ya neyi alıyorsun, çuval mı bu dolduruyorsun?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bay Muharrem, Bay Kemal size bir şey söyleyeyim; her şeyden önce Türkiye bir hukuk devletidir. Bugüne kadar, 15-16 yıldır bir sakat seçim yaptırmadık, güneydoğuda terör bölgesi hariç. Terör bölgesinde de bu seçimde bütün önlemleri aldık. Teröristlerin sandıklara tehdidinde tepelerine tepelerine bineceğiz." dedi.

Erdoğan, Beylikdüzü mitingindeki konuşmasında, seçimlere saatler kaldığını belirterek, seçmenlerden yarın tüm yakınlarını alıp sandığa götürmelerini istedi.

Vatandaşlara rehavete kapılmamaları gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Ya nasıl olsa bu işi bitirdik... Çünkü Bay Muharrem tutuştu. Ne diyor? 'Okulların bahçesinde sandalyelerin üzerine yatıp ona göre orayı kontrole alın. Ben de zaten YSK'nın önünde yatacağım, ben de orada gereğini yapacağım' diyor. Çok uykusuz kalmış. Bay Muharrem, Bay Kemal size bir şey söyleyeyim; her şeyden önce Türkiye bir hukuk devletidir. Bugüne kadar, 15-16 yıldır bir sakat seçim yaptırmadık, güneydoğuda terör bölgesi hariç. Terör bölgesinde de bu seçimde bütün önlemleri aldık. Teröristlerin sandıklara tehdidinde tepelerine tepelerine bineceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, vatandaşların demokratik hakkını engellemeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak, gereğini yapacaklarının altını çizdi.

- "Sandık namustur"

Sandığın "namus" olduğunu anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasi, namustur. Bunu asla unutmayacağız. Onun için de yarın sabahtan itibaren sandıklara sahip olacağız. Sandıklarda taviz yok. İnşallah sandıklarda sayımlar bitene kadar oralardan sandık tutanaklarını alana kadar görevli arkadaşlarımız oradan ayrılmayacak. Gerek kadın kollarımız, gerek gençler, ana kademe buna çok dikkat edeceğiz. Anadolu'da ahbabı, kim varsa bunları da telefonla arayacak mıyız? Onlara da gerekenleri söyleyecek miyiz? Benden duyduklarınızı onlara da iletin. Biz sizinle beraber bu yola çıktık. Ne dedik, 'Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece' Gidecek miyiz gündüz gece?"

Erdoğan, 4 temel unsur üzerinde Türkiye'yi kalkındıracaklarının altını çizerek, bunların eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanları olduğunu söyledi.

Bunların üzerine ulaşımı, enerjiyi, turizmi, tarımı ve dış politikayı bindireceklerini aktaran Erdoğan, " Beşer planında hiçbir kulun önünde eğilmedik, biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik. Hiç endişe etmeyin." ifadelerini kullandı.

Eğitimde atılan atılımlara dikkati çeken Erdoğan, mitingin ön sıralarında yer alan çocuklara sınıf mevcudunu sordu. Türkiye ortalamasının 32 olduğunu aktaran Erdoğan, "Şu anda biz 280 bin derslik yaptık. 580 bin öğretmen ataması yaptık. İş buradan kaynaklanıyor." dedi.

Kendisinin 75 kişilik sınıfta okuduğunu, geçmişte Anadolu'da 100 kişinin üzerinde sınıfların bulunduğunu kaydeden Erdoğan, hedeflerinin 30'un altında bir rakam olduğunu söyledi.

Erdoğan miting alanındaki annelere seslenerek, "Kitaplarımızı sıraların üzerinde buluyor muyuz, ücretsiz olarak kitaplarımızı alıyor muyuz?" diye sordu. "Evet" cevabı alan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Peki hatırlayın bir zamanlar kırtasiyeci dükkanından paramızla bile kitap alabiliyor muyduk? 1 hafta 10 gün sıra bekliyorduk, bu çileleri çektik. Ben teksir kağıdıyla yani saman kağıtla öğrenim yaptım. Abilerimizden o teksir notlarını bile satın alamıyorduk. Böyle okuduk. Aynı jenerasyonda olanlar bunu iyi bilir. Ama biz bu çileyi çektiğimiz için artık yavrularımız bu çileyi çekmesin istedik. Onun için kuşe kağıtla kitaplarımızı bastırdık. Okullar açılırken sıralarınızın üzerinde kitaplarınızı buluyor musunuz? Bütün bunlarla beraber artık annelerin çilesi bitti mi?

Attığımız bu adımla şimdi nitelik önemli ve bol öğretmen şu anda yetiştiriyoruz. 580 bin atadık 20 bin de şimdi atıyoruz. Ama ben Bay Kemal gibi de palavra atmıyorum. O 'Ne kadar varsa alacağız' diyor. Ya neyi alıyorsun, çuval mı bu dolduruyorsun? İhtiyaç varsa alacaksın. Bu adımları atarken hedefimiz nitelik. Şimdi bunun adımını atıyoruz. Eğitimde bundan 16 yıl önce burs ne veriliyordu? 45 liracık. Onu hatırlayanlarınız yoktur tabii. Ama şimdi ne veriyoruz? 470 lira burs veriyoruz. Master öğrencilerine 940 lira veriyoruz, doktora öğrencilerine asgari ücret veriyoruz. Bunu biz yaptık. Diyor ki '16 senede ne yaptı?' Eline diline dursun ya. Marmaray'ı da mı görmedin? Avrasya'yı da mı görmedin? Yavuz Sultan Selim'i de mi görmedin? Osmangazi'yi mi de görmedin? 280 bin dersliği mi görmedin? Ya sana ne anlatayım. Şehir hastanelerini mi görmedin? Şimdi burada yanıbaşınızda yapıyoruz değil mi? 3 bin 300 yatak kapasiteli şehir hastanesi yanı başınızda yapılıyor."

- "Şehir hastaneleri ile Türkiye'nin sağlıktaki çıtası çok yükselecek"

Sağlık konusunda Beylikdüzü'nün bir sorun yaşamayacağını kaydeden Erdoğan, "Şimdi burada Amerika'nın Cleveland'ı varsa bizim de İkitelli'de şehir hastanemiz var. Diyor ki 'Nereden çıktı bu şehir hastanesi ya?' Adaylardan bir tanesi bunu diyor. Üstelik bir de hanımefendi. 'Şehir hastanesi buna ne gerek var' diyor. 'Buna verilecek parayla şu kadar köprü yapılırmış.' Bu ihtiyaç değil mi? Sağlıktan daha önemli bir şey olabilir mi? Kanuni ne diyor, 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' Yani devlet-i aliyyeyi koy bir kenara, bir sağlık bir nefes yeter bize diyor, bu kadar önemli bu iş. Ama bu hanımefendi bunu daha iyi anlaması gerektiği halde anlamıyor. Niye? Cehalet çok kötü bir şey. Yanında da bazı profesörler var çıkmış onlara da bunu anlatıyor, vay zavallı vay. Senin profesör olman bu işi bilmen anlamına gelmez. Dertli olmak lazım, dertli. Biz dertliyiz dertli. Biz milletimize sevdalıyız sevdalı. Bu çile çekenleri iyi biliriz ve onun için de en ideal olan neyse bunları yapacağız dedik. Şehir hastaneleri benim ta belediye başkanlığı dönemimin aşkıdır. O zamanda kararını verdik ve elhamdülillah adımı attık." ifadelerini kullandı.

Şu anda 5 şehir hastanesini bitirdiklerini anlatan Erdoğan, "İstanbul'a da 2 dev şehir hastanesi yapıyoruz. Bunlarla beraber Türkiye'nin sağlıktaki çıtası çok yükselecek." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.