Erdoğan'dan öğrencilere tavsiyeler

Erdoğan'dan öğrencilere tavsiyeler

Başbakan Erdoğan Ankara Üniversitesi'nin açılış töreninde konuştu

 

Başbakan Erdoğan Ankara Üniversitesi'nin açılış töreninde konuştu. işte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

İnanıyorum ki önümüzdeki dönemlerlede ülkemiz için hayırlı hizmetler üretilmeye devam edecektir. bilindiği gibi Türkiye'nin 2023 yılı için büyük iddiları var.Bunun yerine getirilmesinde de üniversitelerimize görevler düşüyor. Öğrencilerimizi geliştirerek bilimsel alanda dünya sıralamasında dereceye giremezsek ekonomik alanda da ilk 10'a girmemeiz olanaksızlaşır

İktidara geldiğimiz günden beri en büyük yatırımı eğitime yapıyoruz. Mali olarak%50'sini eğitime ayırıyoruz.Üniversite girişteki tıkanıklığı çözmek için adımlar attık.

Üniversite öğrencilerimizin barınma sorunlarını çzmek için 81 ilimizde yurt yatırımları yaptık.Bugün 137 ilçemizdeki 333 yurt ile 291.200 yatak kapasitesi ile öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Üniversite ve Akademik personel sayısını arttırdık. Yurtkurların kapasitesini arttırdık

Öğrencilerimize verdiğimiz yardımları geçmişle mukayese edilemeyecek seviyelere çıkardık.

ÖSYM'de tüm dallarda ilk 100'e giren öğrencilere aylık 780 lira burs veriyoruz.Başarıyı karşılıksız bırakmıyoruz.

1870 yılından beri devam eden harç ödeme uygulamasını bu öğretim yılında kaldırdık. Artık devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilerimiz harç ödemeyecekler. 2 milyona varan açıköğretim öğrencisi de bu uygulamadan istifa etti.

Eğitime verdiğimiz önemi ve önceliği önümüzdeki yıllarda da kesintisiz devam ettireceğiz.

Biz siyaseti veya siyasi iktidar olarak, ilkemize vizyon kazandırmak projeler üretmek konusunda düzenleyeceğiz.

Her alanda üretmen iyi yetişmiş gençlere ihtiyacımız var. Aynı şekilde üniversite tarafından desteklenmeyen dış politika eksik kalır. Bunun için üniversitelerimizle birlikte çalılmayı prensip edindik.

Ben ortaöğretim çağımda 60 kişilik koşuğta yattım.Yeni yurtlar yapıyoruz.2-3 kişilik odalar,tuvaleti,banyosu odanın içinde olan Yurtlar yapıyoruz

Başarmanın ön şartı başarabilmeye inanmaktır. Bizler size inanıyoruz. Bu doğrultuda eğitim sistemindeki tıkanıklığı gidermek için sorunları çözüyoruz.

Akademisyen ücretlerindeki sıkıntıyı biliyorum Bunun idraki içindeyiz.Yükseköğretimin yeniden yapılandırılması konusunda bu sıkıntıların giderileceğine inanıyorum.

Kendinizi eğitim öğretim gördüğünüz alanda değil sosyal ve kültürel alanda da geliştirmeniz gerekiyor.Ufunuzu geliştirmek için Ankara'dan Z'ye imkanınız var. Sizler binbir başlı kartalı omuzlama görevini üstlenmiş bulunuyorsunuz

Biz Türkiye'yi 2023 hedefine hazırlamayı kendimize misyon edindik. Sizler de Türkiye'ye 2071E hazırlayacaksınız. Tarihimizden aldığınız güçle geleceğe hızla yürüyeceksiniz.

Kişi ailesi içinde yaşadığı toplum içinde o toplumun değrleri ve kültürü içinde değer kazanır.Sakın ailenizi unutmayınız. Bunu unutmayınız. Güçlü aile yoksa güçlü millet yoktur.Onun için annelerimiz, babalarımız bizim varlık sebebimizdir.

Ailenize, milletinize,ülkenize olan sorumlluluklarınızı asla aklımnızdan çıkarmayınız.Eğitimde ve hayatınızın her aşamasında en iyiye ulaşmayı hedeflemenizi tavsiye ediyorum.

Sürekli yeniliklerin peşinde koşun.

Ekip çalışmasına önem verin. Belki hatırlamıyorsunuz ama Türkiye geçmişte çok büyük sıkıntılarla yıkımlarla karşılaştı gelecekte aynı durumlara mağruz kalmamaız için tavrınızı demokrasiden yana koyun. Eğitim öğretim gördüğünüzü üniversitenin kıuymetini bilin.



Kaynak : http://www.internethaber.com/basbakan-erdogan-ankara-universitesi-acilis-ogrenci-tavsiye-yurt--465995h.htm#ixzz28Dy91mx9

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.