Erdoğan'dan Putin'e: Yazıklar olsun

Erdoğan'dan Putin'e: Yazıklar olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi DAEŞ'ten petrol almakla suçlayan Putin'e 'Yazıklar olsun, biz en büyük ithalatı Rusya'dan yapıyoruz' dedi.

15.Muhtarlar Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Türkiye DAEŞ'ten petrol' alıyor açıklamasına sert tepki gösterdi. Türkiye'nin DAEŞ'le petrol ticareti yaptığına ilişkin ortaya atılan iddialara 'Yazıklar olsun' diyen Erdoğan, 'Biz en büyük ithalatı Rusya'dan, İran'dan, Azerbaycan'dan yapıyoruz' sözlerini sarf etti.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

“DİYORLAR Kİ DAEŞ’TEN TÜRKİYE PETROL ALIYORMUŞ”
DAEŞ'in en büyük destekçisi Esed rejimidir.Şimdi diyorlar ki DAEŞ’ten Türkiye petrol alıyorlarmış. Yetkili makamdakiler bunu söylüyor. Çok ayıp yazıklar olsun. Biz en büyük ithalatı Rusya’dan yapıyoruz. İran’dan yapıyoruz. Azerbaycan’dan doğalgaz yapıyoruz. Kuzey Irak’tan aynı şekilde alıyoruz. 

“KİMSE BU ÜLKEYE İFTİRA ATAMAZ”

Bizim petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir, aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım. DAEŞ çıkardığı petrolü Esed’e satıyor Esed’e. Para kaynağı da belli. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. Nasıl oluyor da bunun yanında yer alıyorsunuz ya? Yer alanlar insan haklarından bahsedebilirler mi? İşte biz bunların karşısına dikildiğimiz için menfaat şebekelerinin bu hoşuna gitmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.