Erdoğan'dan son dakika çözüm süreci açıklaması

Erdoğan'dan son dakika çözüm süreci açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün HDP ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan arasında yapılan görüşmeyi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gerçekleşen hükümet ile HDP görüşmesi sonrası tarafların yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Erdoğan, "Bugün Yalçın beyle açıklama yapanların açıklamaları farklı, Eş Başkan’ın açıklaması farklı. Burada iki maymun oynanıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan gezisi öncesi Atatürk havalimanında basın toplantısı düzenledi.

HDP ile gerçekleşen toplantıyı nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Erdoğan “Silahların bırakılma çağrısı önemli bir beklentiydi. Bu demokratik açılım sürecin başlayan bir çağrıdır. Şimdi de çözüm süreci ile devam eden ve bunu artık noktalayalım diye hasretle beklediğimiz çağrıdır. Önmeli olan uygulamadır. Acaba bu uygulama seçim öncesi araziye ne kadar yansıyacak. Bundan önce mart seçimlerinde yansımadı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yansımadı. Temennim odur ki yapılan açıklamaların arkasında durulur. Fakat burada bir şeyi söylemem gerekir. Burada silahı bırakması gereken terör örgütünün mensuplarıdır. Güvenlik görevlilerimizin silahı bırakması düşünülüyorsa bu ham hayaldir. Asker polis de silahı bıraksın deniliyorsa böyle saçmalık olmaz" dedi. 

HDP Eş genel Bşkanı Selahattin Demirtaş’ın “Hükümetin barış sürecinde yürüttüğü politikalar barışa uzaktır” cümlesini nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine ise Cumhurbaşkanı şöyle yanıtladı:

“Burada adeta ikili bir görüntü sözkonusu. Bugün Yalçın beyle açıklama yapanların açıklamaları farklı, Eş Başkan’ın açıklaması farklı. Burada iki maymun oynanıyor. Bunların oturmuş bir ilkesi yok. İlkeli bir tavır içinde olsalar heyet ile ş Başkanı’n açıklamasının aynı olması gerekir. Aynı olmadığına göre hükümetin değil onların kendisini check etmesi lazım. Ne istendi de 12 yıllık başbakanlığım döneminde verilmedi. Biz ret politikalarını kaldırdık, inkar politikalarını kaldırdı. Bu kimlik sürecidir. Bunları getiren biziz. İnsanca yaşama erdemini getiren biz.”

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.