Erdoğan'dan yakın çevresine 'duyunca üzüldüm' sitemi

Erdoğan'dan yakın çevresine 'duyunca üzüldüm' sitemi

İktidar Partisi'nde, son altı aydır gündemde kalan 'erken seçim' iddiaları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözleriyle ete-kemiğe büründü. Bahçeli'nin erken seçim açıklamasından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti yönetiminin...

Ankara kulislerini bir anda dalgalandıran Bahçeli'nin erken seçim açıklaması, siyaseti yakından izleyenler için üçüncü kez yaşanıyor. 2002'deki erken seçim kararı ile 7 Haziran 2015'te yapılan genel seçimlerden kısa bir süre sonra 1 Kasım'da genel seçimlerin yenilenmesi kararlarının altında yine Bahçeli'nin imzası olduğunu bilenler için durum pek sürpriz olmadı. Ancak bu noktada bir hafta öncesine kadar açık ve kapalı toplantılarda, "Erken seçim gündemimizde yok, bunu kamuoyuna da böyle anlatın" diyen Erdoğan'ın sözleri nedeniyle erken seçim fikrinden uzaklaşanlar şaşırdı.

Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın aktardığı bilgilere göre Kulislerdeki iddiaya göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Bahçeli'nin açıklamasını kamuoyu ile birlikte öğrendi. Bu nedenle, kendisine yöneltilen sorular karşısında, "Yarın (bugün) kendisiyle görüşeceğiz, kararımızı o zaman açıklarız" demekle yetinen Erdoğan, grup konuşmasını da değiştirmedi ve konuşmasında birkaç kez genel seçimlerin 2019'da olacağına dair vurgu yaptı.

KONUŞMAYI DUYUNCA ÜZÜLDÜ

Erdoğan, grup toplantısından sonra, partinin kurmaylarıyla yaptığı kısa değerlendirmede, Bahçeli'nin sözlerini yeni duyduğunu ve bunun kendisiyle paylaşılmamasına üzüldüğünü dile getirdi.

Haberin devamını okumak için Tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.