Erol Bozkurt: Ankara Eğitime Hazır

Erol Bozkurt: Ankara Eğitime Hazır

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Altındağ Hayme Hatun İlkokulu’nda seminer çalışmaları kapsamında öğretmenlerle bir araya geldi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Altındağ Hayme Hatun İlkokulu’nda seminer çalışmaları kapsamında öğretmenlerle bir araya geldi.

Programa; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bayram Güleç ve İsmail Çetinkaya, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer, şube müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Okul Müdürü Seyfi Tiryakioğlu; 85 öğretmen ile eğitim hizmeti verildiğini, sınıf mevcutlarının 25-30 arasında olduğunu, fiziki imkânlar açısından da öğrencilere oldukça iyi imkanlar sunduklarını, bölgelerinde çok kısa bir sürede hızla artan nüfus ve kentsel dönüşüme rağmen, il yöneticilerinin bölgeyi çok iyi tanımalarından kaynaklanan katkı ve destekleri nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan bu sürecin atlatıldığını söyleyerek İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt’a teşekkür etti.

Erol Bozkurt, öğretmenlere hitaben yapmış olduğu konuşmada önemli konulara değindi.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olması temennisi ile sözlerine başlayan Bozkurt; okulların açılış tarihinin uzatılmasına rağmen, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 14 Eylül’e göre hazırlıkların yapıldığını, şu an itibariyle okulların eğitim-öğretime hazır olunduğunu söyledi.

Bozkurt; Altındağ ve Karapürçek bölgesini çok yakından tanıdığını söyleyerek, bir köy iken 100 bin nüfuslu bir şehre dönüşen bölgenin, çok kısa bir sürede kentsel dönüşüme uğradığını, geçmişte okullarda ya da eğitim kurumlarında 30 derslikle eğitim verilirken, şu anda 500’ün üzerinde derslik ile eğitim hizmeti verildiğini ifade etti.

TEOG İşlemleri Sorunsuz Tamamlandı

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı sonunda ortaöğretime geçiş kapsamında TEOG işlemlerinin neredeyse sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyleyen Bozkurt: “Bakanlığımızın aldığı tedbirler sayesinde ortaöğretime geçiş işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamlandı. İlk yerleştirme sonrasında 3 defa tanınan nakil hakkı sayesinde TEOG yerleştirme süreci sağlıklı bir şekilde sonuçlandırıldı. 9. sınıfta okula devam edecek öğrenci sayımız 76 bin civarında. Her türlü tedbiri almış bulunmaktayız” dedi.

Bozkurt: Dershane Tartışmaları Bitmiştir

Bozkurt konuşmasında, bakanlığımız tarafından atılan adımlar sayesinde ülkemizde önemli bir sorun haline gelen dershane sistemi ve tartışmalarının artık ortadan kalktığını söyleyerek: “1 Eylül itibariyle dershane kavramı ortadan kalkmıştır. Amaç, bilginin kaynağı olarak okullarımızı temel almaktır. En değerli öğretmen kadrosu bizde, donatım bizde, alt yapı bizde… 12 yıl boyunca sistemli bir şekilde öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Sonrasında üniversite kapısında birileri çıkıp kendileri eğitim vermiş gibi bu öğrencilerimizin başarılarını sahipleniyor. Oysa bir başarı varsa bu o öğrencileri yetiştiren siz değerli öğretmenlerimizde değil de kimdedir?” dedi.

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız Hazır

Bozkurt; 1 Eylül itibariyle kurs hazırlıklarının tamamlandığını söyleyerek, örgün ve yaygın eğitim kapsamında toplam 830 kurumumuzda 6409 derslikte açılacak takviye kursları ile öğrencilere destek verileceğini ifade etti. Bazı istatiksel bilgiler de veren Bozkurt: “Geçtiğimiz yıl 156 bin öğrenci bu kurslardan destek almıştı. Bu yıl bu sayı en az 300 bin olacak. Böylece çok daha fazla sayıda öğrencimiz bu kurslardan yararlanmış olacak. Burada amacımız, öğrencilerimizin eğitim kazanımlarının en üst seviyeye getirilmesini sağlamaktır” dedi.

Bozkurt: “Öğrencilerimizin katıldıkları sosyal faaliyetler, kurslar, sanat ve spor faaliyetleri ile elde ettikleri başarıların, bir üst öğrenime geçiş aşamasında onlara fayda sağlamasını istiyoruz. Bakanlığımızın bu konuda önemli çalışmaları var. Önümüzdeki yıllarda bunun adımları atılmaya başlanacaktır” dedi.

Ankara “E-Zümre” İle Fark Oluşturacak

Eğitim-öğretim yılı başında okullarımızda zümre toplantılarının yapıldığını söyleyen Bozkurt,  bu zümre toplantılarının ilçelerde ve il merkezinde devam ettiğini söyledi. Bozkurt; “Tüm branşlarda il genelinde müfredatın uygulanmasında birlik ve bütünlük sağlaması, ideal etkinlik ve dokümanların paylaşılması amacıyla e-Zümre Modülü yazılmış ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Bilişim Sistemleri’nde kullanıma açılmıştır. Bilgi, doküman ve etkinliklerin elektronik ortamda zümre öğretmenlerince her alan ve branşta paylaşımının sağlanması amacıyla hazırlanan modül ile; ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul müdürlükleri ilçe ve okul ders tüm zümre tutanaklarını, il zümre koordinatörleri de il zümre tutanaklarını sisteme yükleyecektir. Öğretmenlerimiz etkinlik ve doküman paylaşımı yapabilecekler, oluşturulan iletişim forumu ile bilgi alışverişinde bulunabileceklerdir. Böylece tüm öğretmenlerimiz tarafından kullanılabilecek sağlıklı bir yapıyı sağlamış olacağız” dedi.

Görevimiz: Öğretmenlerimizin İşlerini Kolaylaştırmak!

Bozkurt, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları konusunda bazı bilgiler paylaştı.

Ankara’da 65 bin öğretmen ile 1 milyon öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verdiklerini söyleyen Bozkurt;  Norm kadro itibariyle %100’e yakın oranda dolu kadro ile hizmet verdiklerini, öğretmen açığının neredeyse söz konusu olmadığını söyledi.

Bozkurt; yaz tatili döneminde il genelinde 250 okulun tadilat ve tamirat işlerinin tamamladığını, yıl sonunda bu rakamın 300’ü bulacağını söyledi. Okul ve derslik yapımı konusunda çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Bozkurt; “Sadece bu yıl 57 okulumuzun yapımını tamamlayarak hizmete açtık. Bu yaklaşık 1500 yeni derslik demek. Halen 196 okulumuzun ise yapımı devam ediyor” dedi.

Bozkurt: “Okullarımızda temiz ve sağlıklı eğitim ortamları sağlamak için çalışıyoruz. Okullarımızın güvenliğini en iyi şekilde temin etmek istiyoruz. Çocuklar hayatımızın merkezini oluşturuyor. İşimizi-gücümüzü onlara göre planlıyoruz. Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Okullarımızda mobbing, şiddet, özgüvenlerinin törpülenmesi vs. asla istemiyoruz. Unutmamamız gereken bir şey var ki sınıflarımızda ülkemizin geleceğini yetiştiriyoruz. Bu bilinçle çocuklarımızı yetiştirelim. Onların özgüvenlerinde açacağımız bir yaranın, ileriki dönemlerinde telafisi mümkün olmayan sonuçlar oluşturacağını bilmeliyiz” dedi.

Bozkurt; geçmiş yıllarda kapı kapı gezilerek okutulacak ders kitabı arandığını, ancak çoğu zaman aylarca bulunamadığını, bugün geldiğimiz noktada okulların açıldığı gün Ankara’da 13 milyon 300 bin kitabın öğrencilere dağıtımının yapılacağını, bu konuda çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, MEB’in sadece bu ücretsiz kitap uygulamasıyla önemli bir hizmete imza attığını söyledi.

Okul servis şoförlerinin eğitimine önem verdiklerini ifade eden Bozkurt: “Bu konuda çok hassasız. Onların eğitimleri çok önemli. Ayrıca, gerek servis şoförleri, gerekse kantin görevlileri hakkında güvenlik soruşturmalarını düzenli bir şekilde yapıyoruz. Velilerimiz kesinlikle endişe etmesinler” dedi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da çalışmaların devam edeceğini söyleyen Bozkurt; geçtiğimiz yıl 1 milyon kitapçık dağıtımının yapıldığını, 400 bin öğrenci ve veliye yüz yüze eğitim verildiği ifade etti.

Fatih projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Bozkurt; “Bugüne kadar Ankara’da 38 bin öğrenci, 9 bin öğretmene tablet dağıtımını yaptık. Bu yıl 12-13 bin tablet dağıtımı yapılacak. Etkileşimli tahtaların kurulumları büyük ölçüde tamamlandı. Yılsonuna kadar alt yapı çalışmalarının da tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

Bozkurt, birçok konuda olduğu gibi, AB projeleri konusunda da Ankara’nın açık ara önde olduğunu, sadece geçen yıl yapılan projelerden 2 milyon 300 bin Euro bütçe aktarıldığını söyledi.

Bozkurt; “Tüm bu bilgileri niçin veriyorum? Şunun için; tüm çabalarımız siz değerli öğretmenlerimizin işini kolaylaştırmak. Bunu, biz yöneticilerin birinci görevi olarak kabul ediyoruz. Tek hedefimiz; dünya ile rekabet edebilecek özgüveni yüksek nesiller yetiştirmek. Bu hedefi ancak siz değerli öğretmenlerimiz ile gerçekleştirebiliriz. Herkesi yeteneğine göre, fırsat eşitliği sağlayarak, bireysel olarak düşünerek yetiştirmeliyiz. İleri teknoloji üretmek zorundayız. Bunu da sadece test çözen değil, proje üretebilen nesiller ile sağlayabiliriz” dedi.

Karakter Eğitimi Çok Önemli!

Akademik eğitim kadar, belki de daha önemlisinin karakter eğitimi olduğunu söyleyen Bozkurt; “Bazen gözlemliyoruz, okullarımızın duvarlarında “Gurur Tablosu” şeklinde belli okulları kazanan öğrencilerin isimleri asılıyor.  Kendimizi o tabloda yer almayan diğer öğrenciler olarak düşünelim. O öğrenciler bakıyor, “Kendi adım niye yok bu tabloda?” diye düşünüyor. “Benim adım niye yok? Ben kötü adam mıyım?” diye düşünüyor. Bu da o öğrenciler üzerinde büyük bir yıkım oluşturuyor. Amacımız sadece doktor, mühendis, avukat vb. yetiştirmek olmamalı. Ülkesini, milletini seven, ülkesine-milletine faydalı olabilen insanlar yetiştirebiliyorsak çok önemli bir iş yapıyoruz demektir” dedi.

Nezaket, Nezaket, Nezaket…

Yöneticilerin hizmet etmek için görev yaptığını söyleyen Bozkurt; “Nezaket kuralları çok önemli. Derdi olan herkesi dinleyelim. Elimizden geldiği kadar insanlara yardımcı olmaya çalışalım. Ekim ayında okul yöneticilerini eğitime alacağız. Eğitim yöneticileri, temel yasal bilgiler kadar, insani ilişkiler konusunda da kendilerini iyi yetiştirmeli, ilişkilerinde nazik olmalı: Nezaket, Nezaket, Nezaket…”

İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, yapmış olduğu konuşma sonunda katılımcılara teşekkür etti. 

12-015.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.