Erol BOZKURT' tan Örnek Uygulama

Erol BOZKURT' tan Örnek Uygulama

Sınav Görevi Tercihi İşlemleri. Erol BOZKURT'tan Tüm İllere Örnek Çalışma

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden örnek çalışma. 

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü görevine 14.03.2014 tarihinde başlayan Erol Bozkurt, kısa zaman içerisinde yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiriyor. 

Bilindiği gibi öğretmenlerimiz için ek gelir özelliği taşıyan "Sınav Görevi Hizmeti", yıllardır üzerinde çeşitli dedikoduların var olduğu bir düzende gidiyordu. 

Öğretmenler tarafından verilen ücretlerin yetersiziliğinden yakınılsa da, "Hiç yoktan iyidir" mantığıyla özellikle hafta sonları yapılan sınavlarda görev alınıyordu. Ancak yakın zamana kadar bu sınavlarda bazı ilçelerde önemli şikayetler gelmekteydi. Aynı kurumda görev yapan öğretmenler arasında, sınav görevi verilirken bazı öğretmenlere torpil yapılmaktaydı. Kimi öğretmenlere yılda bir kaç kez ancak görev gelirken, bazı öğretmenler neredeyse hiç boş geçilmiyordu. 

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni uygulamaya konulan çalışmayla, artık her öğretmen tıpkı ÖSYM görevlendirmelerinde olduğu gibi, kendi şifresiyle giriş yapacak, görev almak istediği sınavı tercih edecek.

TurkiyeEgitim.Com olarak; bu çalışmayı hayata geçiren Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Erol Bozkurt'u, yapmış olduğu bu şeffaf hizmet gereği tebrik ediyoruz. Bu çalışmanın diğer il milli eğitim müdürlüklerince de kullanılmasını diliyoruz. 

İşte Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konu ile ilgili bilgilendirme açıklaması:

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM SİSTEMLERİ  - SINAV İŞLEMLERİ MODÜLÜ SINAV GÖREVİ TERCİHLERİ

 

OKUL/KURUM YÖNETİCİSİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER

9 Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm okul/kurumlarınız; Müdürlüğümüz Bilişim Sistemleri (http://ankara.meb.gov.tr/net) Norm-Şifre Modülüne şifreleri ile giriş yaparak kurumlarındaki tüm idareci ve öğretmenlere “Personel Şifresi Belirle” ekranından Bilişim Sistemleri şifresi vereceklerdir. Listede öğretmenini göremeyen idareci bu durumu ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirecektir.

 

ÖĞRETMENLERİMİZ TARAFINDAN YAPILACAK SINAV GÖREVİ TALEP İŞLEMLERİ

Bilişim şifresini okul idaresinden teslim alan öğretmenlerimiz; Bilişim Sistemleri (http://ankara.meb.gov.tr/net) sayfamızdan giriş yapacaklardır.

Bu sayfada,  Sınav İşlemleri Modülü altında bulunan “Sınav Görevi Tercihlerim” ekranından; öncelikle Görev Talep Edilen Sınavlar seçilecek, daha sonra Görev Tipi Tercihi seçilecektir.

Birden fazla sınav ve görev tipi seçilebilir. Sistem 23 Mayıs 2014 Mesai bitimine kadar açık kalacaktır. Bu saate kadar istediğiniz ekleme çıkarma yapabilirsiniz. Sistem kapandıktan sonra sınav ve görev tipi eklemesi ve çıkartılması kesinlikle yapılmayacaktır.

 

Bu başvuru işlemleri; 9 MERKEZ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜ KAPSAMAKTADIR. (Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak, Sincan, Pursaklar, Yenimahalle)

Teoman Yalçın

TurkiyeEgitim.Com özel haber

 

Not: Haberimizin yayınlandığı günden itibaren, bu sınav uygulamasının, başka illerde de uygulandığı yönünde bilgiler gelmiştir. 

Tarafımıza konu hakkında gelen bilgilere göre; Adana ve Kastamonu il milli eğitim müdürlükleri tarafından sistem uygulanmaktadır. 

Yazımız dikkatlice incelendiğinde, bu uygulamanın tüm illere örnek olmasını temenni ettik. Yoksa yazımızın hiçbir yerinde "Bu uygulama sadece Ankara'da uygulanıyor" demedik. Ancak okuyucularımız konu hakkında bizi bilgilendirirlerse, bu bilgilere de yazımızda yer vereceğiz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum