Eski maaş kartınızı sakın atmayın!

Eski maaş kartınızı sakın atmayın!

İş değişikliği yaptınız ya da çalıştığınız kurum maaşlarınızın yattığı bankayı değiştirdi ise maaş kartlarınızı atmayın eski hesaplarınızın kapatıldığından emin olun


 
Banka değişikliği nedeni ile iptal edildiğini düşündüğünüz maaş hesabınız yıllar sonra büyük meblağlar ile karşınıza çıkabilir hatta icralık olabilirsiniz.

Devlet, çalışanların maaşlarının bankaya yatırılmasını şart koştu bankalar şirket avına çıktı yine mağdur tüketici oldu. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre; maaş ödemelerinin yapıldığı bankanın değiştirilmesi ile maaş kartlarını bir kenara atan ve eski hesabının kapatıldığını düşünen tüketiciler karşılarına çıkan borç ve gelen icra mektubu ile adeta şok oldu.

İşte yaşanan mağduriyetlerden bazıları şöyle:

İCRA TAKİBİ BAŞLATILDI

“Banka kullanılmayan hesaba icra takibi başlattı! 5-6 yıl kadar önce maaş hesabımı kapattırmıştım. Ancak banka avukatlarının araması sonucu hesapla alakalı icra takibi olduğu bilgisi tarafıma bildirilmiştir. Kullanılmayan bir hesabın neden icra takibi başlatıldığı bu güne kadar bilgim olmadığı veya bilgi verilmediği hususunun tarafıma bilgi verilmesini arz ederim.”

HESAP AÇIK TUTULUYOR

“Eski çalıştığım kurumun çalışanı olduğum dönemde şirketin açtırdığı maaş hesabım işten ayrıldıktan sonra iptal olmadı. Birçok maaş hesabım oldu. Bu şekilde ve kesinlikle işletim ücreti diğer bankalarda alınmamıştı.Ve hesabıma para yatırdığımda gördüm.6 ay için 50 TL hesap işletim ücreti kesilmiş.Yani senelik 100 TL hesap işletim ücreti. Madem hesap işletim ücreti kesecekler ben işten ayrıldıktan sonra hangi hakla hesabı açık tutmaya devam ediyorlar? Madem ki hesap açık tutuluyor hangi hakla hesap işletim ücreti alınıyor ve bunun hiçbir şekilde bilgisi verilmiyor?”

KULLANILMAYAN HESABA ÜCRET KESTİLER!

“Önceki maaş hesabım başka bir bankadaydı. Yaklaşık 1 yıldan beri kullanmadığım bu hesabıma, internetten faturalarımı ödemek için sattığım eşyamın parası geldi. Hemen pusuda bekleyen avcı misali 55 TL hesap işletim ücreti olarak paranın çoğunu almışlar. Biliyorlar mı benim o paraya ne kadar ihtiyacım olduğunu? Hizmetini almadığım bir şeyin parasını neden benden alıyorlar? Hesabı ben 1 yıldan beri kullanmıyorum. İnanın beni çok zor durumda bıraktınız. Faturamı ödeyemedim. Hesabınızı kullanmadığımdan dolayı ve bu hizmetten yararlanmadığımdan dolayı alınan paranın acilen iade yapılmasını istiyorum.”

 

Kaynak : http://www.internethaber.com/icra-borc-maas-karti-hesap--447617h.htm#ixzz22CsqVtsf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.