EURO 2016 ertelenmeyecek

EURO 2016 ertelenmeyecek

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ertelenmeyeceğini söyledi.

Belçika'nın başkenti Brüksel’deki terör saldırılarının ardından Fransız RMC radyosuna konuşan Le Graet, "Şampiyona planlandığı gibi düzenlenecek." dedi.

Le Graet, Fransa ve Rusya milli takımları arasında 29 Mart Salı günü başkent Paris’teki Stade de France'ta oynanacak hazırlık karşılaşmasının da ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Le Graet, bu maç için güvenlik önlemlerinin artırılacağını sözlerine ekledi.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise şampiyonanın organizasyonu hakkında, ilgili kurumlardan temsilcilerin katılımıyla bakanlık binasında bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, statlarda seyircilerin güvenliği konusunun özellikle gündeme alındığı bildirildi. Seyircilerin üstlerinin metalik detektörlerle aranması, seyircilerin bulunduğu bölümlere güvenlik kamerası yerleştirilmesinin yanı sıra statlarda bomba ve patlayıcı madde araması yapılması gibi konular, masaya yatırıldı.

Cazeneuve, basına yaptığı açıklamada, EURO 2016'nın güvenlik içinde gerçekleşmesi için her türlü önlemi alacaklarını kaydetti. Fransız bakan, "Teröre boyun eğmeyeceğiz. Paris’te kasım ayındaki saldırılardan sonra bile şampiyonanın düzenlenmemesi hiçbir zaman sorgulanmadı." diye konuştu.

Cazaneuve, terör tehdidi yüzünden gerekli bütün önlemleri alacaklarını kaydetti.

EURO 2016, Fransa’nın 10 farklı kentinde 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

ensonhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.