Ev ödevlerinin yararı kanıtlandı!

Ev ödevlerinin yararı kanıtlandı!

OECD, 65 ülkedeki araştırmasının sonuçlarına göre düzenli olarak ödev yapmanın, akademik başarıyı artırdığını ortaya koydu.

OECD adına konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan Marilyn Achiron, "Ödev yapmaya daha çok zaman ayıran öğrencilerin Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı PISA'nın matematik sınavlarında, ödev yapmayanlara oranla daha yüksek başarı elde ettiğini gördük. Ayrıca öğrencilerine ödev veren okulların genel sınav başarısı da diğer okullardan daha yüksekti" ifadesini kullandı. Achiron, ödev veren okullar ile vermeyenler arasındaki akademik başarı farkının "6 aylık ekstra bir eğitim-öğretim dönemine denk" olduğunu da ekledi.

İngiliz Buckingham Üniversitesi'nden Profesör Alam Smithers, "Öğrencilerin ve velilerin zaman zaman şikayet etmesine yol açan ödev sorunsalının kesinlikle faydalı olduğu böylelikle ortaya çıktı" sözleriyle yorumladı.

En çok ödevi Çinliler yapıyor

OECD'nin bulgularına göre dünyada en çok ödev yapan öğrenciler Çin'de yaşıyor. 15 yaşındaki Çinli bir öğrenci haftada ortalama 14 saat ödev yapıyor. Ödev konusunda Çinliler'i, haftada 9.7 saat ödev yapan Ruslar ve 9.4 saat ödev yapan Singapurlular izliyor. 2013 yılında PISA sınavlarında en yüksek başarıyı Çinli ve Singapurlu öğrenciler göstermişti. Türkiye ise aynı sınavda 65 ülke arasında 44'üncü olmuş, 6'nın en yüksek, 1'in en düşük seviye kabul edildiği testte 2'inci seviyede ölçülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.