EYUDER'in "Harcırah" başarısı

EYUDER'in "Harcırah" başarısı

MEB'in Kongre, sempozyum, panel, vb. bilimsel toplantılara katılanlara harcırah ödeyecek olmasında EYUDER'in payı büyük

EYUDER'in "Bilimsel Çalışma'da harcırah" başarısı

2009 Yılında kurulan Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği'nin üzerinde durduğu bir konu daha uygulamaya geçirildi.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bilimsel çalışmalara katılan öğretmenlerin görevli-izinli sayılması ve harcırah ödenmesi ile ilgili olarak bir Genelge yayınlandı. Bu konunun EYÜDER tarafından Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı'nda ve çeşitli platformlarda zaman zaman dile getirildiği bilinmekte idi. EYÜDER Başkanı Adem ÇİLEK'in bir ropörtajında ısrarla üzerinde durduğu konu nihayet Bakanlık tarafından dikkate alındı.

 

EYÜDER Başkanı Adem ÇİLEK bir ropörtajında şöyle demişti. " Öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmek için önünün açılması gereklidir. Kaliteyi artırmaya sağlayan çalışmalara yer verilmelidir. Bugün öğretmenlerimizin yüksek lisans ve doktora yapmalarının önünde bir takım engeller ortadan kaldırılmalıdır. Şu anda her hangi bir bilimsel organizasyonda bildiri sunacak öğretmenin ek dersi kesiliyor, masrafları artıyor ayrıca yöneticisinin kaprisine maruz kalıyor. Bakanlık bu konuda gerekirse bazı kriterler koyabilir. Mesela herhangi bir bilimsel etkinliğe çalışmasıyla katılmak isteyen, bildiri sunmak isteyen öğretmenlerimiz bu süre içerisinde görevli izinli sayılmalı, yolluk ve yevmiyeleri verilmelidir. Bu bireysel gelişim açısından hizmet içi eğitimden daha etkili ve daha ucuz yatırımdır diye düşünüyorum."

Sayın Adem ÇİLEK'e konu ile ilgili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, MEB'den bilimsel ve akademik çalışmalar yapan eğitimcilere daha çok destek vermesini bekliyoruz.

Ancak Genelge'nin 1. maddesinin a) fıkrasına "alanında yüksek lisans ya da doktora yapıyor olmaları" ifadesi, yüksek lisans ve doktorasını tamamlamış olanlara harcırah ödenmeyeceği anlamının çıkarılmasına yol açacağından, MEB'in bu konuda daha net bir ifade kullanarak farklı uygulamaları önlemek için bir açıklama yapmasının uygun olacağını düşünüyoruz.

O ropörtajın tamamı için tıklayınız

MEB'in ilgili yazısı için tıklayınız

 

Türkiye Eğitim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.