Fahrettin Yokuş: Ali Yalçın Bizi Şaşırtmadı!

Fahrettin Yokuş: Ali Yalçın Bizi Şaşırtmadı!

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş'ın Ali Yalçın'ı yönelik kaleme aldığı yazı:

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş'ın Ali Yalçın'ı yönelik kaleme aldığı yazı:

Dostlarım ,Aslında Ne Malum-Sen ve Nede Bu SENDİKAMSI Yapının Yöneticileri hakkında Yazmaktan Aslında Hiç hazzetmiyorum ..!

Ancak , Yazmazsam ve Söylemezsem de gönlüm razı Değil , 

Başlığa Okuduğunuzda Her şeyi Anlamışsınızdır . Ali bey Bizi Şaşırtmıyor .. Nedeni ise İstikrarsızlığı ve çelişkileri ...! Yani duruş zafiyeti ...!

Daha Bir önceki Toplu Sözleşme Masasında Söylediği Sözlerin ,tabiri Caizse Mürekkebi kurumadan , iki yıl sonra aynı masada O Sözlerinin Tam Tersini Söylemesi ve Savunmasıdır ..!

2015Yılı Ağustos Ayında Yapılan MEMURLARIN ve Memur Emeklilerinin Ekonomik , sosyal ve Demokratik haklarının Görüşüldüğü Toplu  Sözleşme Masasında Ali Yalçın " YETKİLİ KONFEDERASYON BİZİZ ..! TÜRKİYE KAMU-SEN VE KESK'in bu Masada işleri Ne.?" ..? Olmamaları Gerekir ..! Hükümet Mevzuat Değişikliğine Gidip Bu Yanlışı Düzeltmelidir ..!" 

Şeklinde İfadeler Kullanmış .. Söz konusu Konfederasyonları dışlamaya çalışmış ve kendince Aşağılama Gayreti içinde olmuştur ..!

Aynı Ali Yalçın; iki Yıl Sonra yine Bir Ağustos Ayında  Toplu Sözleşme Masasında "TOPLU SÖZLEŞME  SİSTEMATİĞİ VE MEVZUATI ÜZERİNE GETİRDİĞİMİZ ELEŞTİRİYEL BAKIŞA T.KAMU-SEN'in KATILMIŞ OLMASI SEVİNDİRİCİDİR .."diyerek .Dün Masada istemediği bir kurumun .. bu gün desteğine teşekkür ederek VARLIĞINI kabullenmiştir ..!

Ali Yalçın'ın bu Açıklaması Memurlar Net 'veb Sitesinde Yayımlanmıştır . 

"Memurlar Net " Her zamanki gibi Yanlı bir  haber YAPMIŞTIR . Masada Yaşanan Sıkıntıları ilk dile Getiren Sayın İsmail Koncuktur..İsmail Beyin Düşüncelerini Destekleyen İse Ali Yalçındır . 

Memurlar Net  Tersinden de verse Ali Yalçın'ın Türkiye kamu-Senin görüşlerine katılması ve Desteklemesi önemlidir ., (doğru Bilgileri merak  edenler Türkiye Kamu-Sen veb sayfasından ve İsmail KONCUK Bey'in Twett 'lerinde  mevcuttur .)

Geçtiğimiz yıllarda , Toplu Sözleşme  Görüşmelerinin yapıldığı Masada T.KAMU -SEN'nin VARLIĞINA Tahammül edemeyen Ali Bey ;Bu günse T.Kamu-sen'in o masada  getirdiği bir öneriye destek vermiş ve  Sevindirici "olduğunu söyleyerek . Takdir etmiştir ..!  ..!Sözlerinin Devamında ise"Bu masa Kamu Görevlilerinin Sorunları için en önemli çözüm merciidir .Masanın Gücü , Emeğin gücü ile orantılı hale gelmelidir ..!

Şimdi Şu Soruyu Sormak lazım ..!

Madem emeğin gücü , masanın Gücü ile orantılı değil yani devleti temsil edenler daha ağırlıklı .. o zaman Emek Adına katılan size de güç veren diğer Konfederasyonların katılımına niye karşı çıkıyordunuz ..?

T. Kamu-Sen ve KESK 'in masada VARLIĞI sizi neden Rahatsız ediyordu ? 

Biz biliyoruz ;bunun Tek sebebi "HÜKÜMETLE AL GÜLÜM-VER GÜLÜM YAPACAKLARDI "HÜKÜMETİN HORMONLU BÜYÜTTÜĞÜ BİR SENDİKAMSI YAPININ BESLENDİĞİ KAYNAĞA YANİ AĞA-BABALARINA karşı gelmesi Düşünülemezdi "

Daha önceki yıllarda 10Yıl üst -üste Toplu Görüşme ve Sözleşmelere  Katılmış Bir Sendika Başkanı Olarak Biz; O masada Tüm Sendika ve Konfederasyonlar MEMURLARIN Leh'ine olan her Konuda birbirimize Destek verdik ,Öneri ve Tekliflerin  kimden geldiğine bakmadan ..!

 Ancak zaman zaman bir kısım konfederasyonlar Masaya Gelmeyerek , 

yada Yarıda Bırakıp Terk Ederek, Kendilerince ŞOW yapma ve Kamuoyu oluşturma gayreti içinde olmuşlardır .. Türkiye Kamu-Sen ise,Masada Memur Hakları için Sonuna kadar sabırla  mücadele etmiştir ..! 

Geçmişte ; Biz Asla 8Yetkili Sendikamızla Oturduğumuz Pazarlık Masalarında hiç bir Sendika ve Konfederasyonu Küçümsemedik , dışlamadık .. Onlara destek veren On binlerce kamu Görevlisinin tercihine olan saygımızdan ve demokratik anlayışımızdan dolayı ..!Özetle söylemeliyim ki ; 

Öyle yada Böyle de Olsa .. dün dündür -bu gün bugündürde  olsa .. yani Tam Tersi Kararlarda verse Ali Yalçın doğru bir davranışta bulunmuştur .. 

İktidarın desteğiyle Yılardır Ayakları yerden kesilen Farklı alemlerde gezen Ali Yalçın'ın  ilk defa ; Ayakları Yere basmaya başlamış olmasını önemsiyoruz  ..!İnşallah hep böyle Ayakları yerde kalır ..!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.