Fatih Projesinde Yeni Dönem: Öğrencilere Laptop Verilecek

Fatih Projesinde Yeni Dönem: Öğrencilere Laptop Verilecek

MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı: - "Fatih projesinin yeni versiyonunda öğrencilerimize tablet değil, laptop vermeyi amaçlıyor ve onun için çalışıyoruz. Hedefimiz, müfredat değişikliğiyle konulan kodlama derslerini çocuklarımız bu vereceğimiz...

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Fatih projesinin yeni versiyonunda öğrencilere tablet yerine laptop vermeyi amaçladıklarını belirterek "Hedefimiz, müfredat değişikliğiyle konulan kodlama derslerini çocuklarımız bu vereceğimiz laptoplarla uygulayabilsinler ve geleceğin Bill Gatesleri, geleceğin yazılım ihracatçıları bizim içimizden çıksın." dedi.

Tırnakçı, Sivas'ta Özel İdare İlkokulu'nda düzenlenen "Bilgi Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı" konulu seminere katıldı.

İnternet kullanımıyla ilgili sunum yapan Tırnakçı, Fatih projesiyle eğitimde teknolojik aletleri kullandırtmayı ve yaygınlaştırmayı amaçladıklarını aktararak "Fatih projesi bizim asli işimiz. Orada internet, tablet, akıllı tahta var. Yeni dönemde bilgisayar dağıtacağız çocuklarımıza. Dolayısıyla bunun bir de güvenliği, verimli kullanımı var. Onun için bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarına önem veriyoruz." diye konuştu.

Tırnakçı, son 20 yılda toplumda "sanal suç" olgusunun ortaya çıktığına değinerek "Bizler Milli Eğitim çalışanları olarak bunu ne kadar toplumumuza öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize anlatabilirsek ne kadar bilinç düzeyini yükseltebilirsek o kadar başarılı olacağımıza ve sahada işlenen suçların azalacağına inanıyoruz." dedi.

- "Fatih Projesi'nin yeni versiyonunda laptop vereceğiz"

Teknolojiden kaçılamayacağını da dile getiren Tırnakçı, şunları söyledi:

"Türk milleti bu konuda Avrupa'daki birçok ülkeden çok çok iyi ama tüketici düzeyinde iyiyiz. Biz onu üretici düzeyinde iyileştirmek için de çalışmalar yapıyoruz. Fatih projesinin yeni versiyonunda öğrencilerimize tablet değil, laptop vermeyi amaçlıyor ve onun için çalışıyoruz. Hedefimiz, müfredat değişikliğiyle konulan kodlama derslerini çocuklarımız bu vereceğimiz laptoplarla uygulayabilsinler ve geleceğin Bill Gatesleri, geleceğin yazılım ihracatçıları bizim içimizden çıksın. Artık tüketim aracı olarak gördüğümüz unsurları üretelim, üretim aracı olarak görelim ve para kazanalım istiyoruz. Dışarıya giden dövizimiz artık gitmesin, kendi çocuklarımız bu anlamda hem kendi refah düzeyini yükseltsin hem de ülke ekonomisine katkı sağlasın istiyoruz."

Tırnakçı, internet ve teknoloji kullanımında hiçbir zaman yasaklamaktan yana bir tavır sergilemediklerini, bilgi ve bilinç düzeyini yükselterek verimli kullanmayı sağlamak istediklerini vurguladı.

Velilere, çocuklarıyla sosyal medya platformlarında arkadaş olmalarını öneren Tırnakçı, bu yolla da onlar hakkında bilgi sahibi olabileceklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum