Fatih'teki bu okul, görenleri şaşırtıyor!

Fatih'teki bu okul, görenleri şaşırtıyor!

İstanbul'un Fatih ilçesinde, Suriyeli çocuklara iki buçuk aydır derme çatma bir binada Arapça eğitim veriliyor.

Suriye'deki iç savaştan kurtulmak için Türkiye'ye kaçan Suriyeli mültecilerin özellikle yoğun olarak görüldüğü İstanbul'un Fatih ilçesinde görenleri şaşkına çeviren bir manzara yer alıyor.

İstanbul'un Fatih ilçesinde, Mavi Haliç Gençlik ve Spor Kulübü binası iki buçuk aydır Suriyeli çocuklara eğitim veriyor. Radikal'den Vildan Çiftsüren'in haberine göre, Faslı bir gönüllünün girişimiyle açılan okulda 90 suriyeli çocuk eğitim alıyor. 

EĞİTİM DİLİ ARAPÇA

Suriyeli çocukların minderler üzerinde aldığı Arapça eğitimde matematik, fen, İngilizce, Arapça, sosyal bilgiler gibi temel dersler veriliyor. 

ÇOCUKLARIN DEFTER KİTAPLARI BİLE YOK!

Resmi olmadığı için ismi henüz verilmemiş olan okula Suriyeli öğrencilerin isteği üzerine ‘’Özgürlük Okulu’’ adı verilecek. Dersleri 5 gönüllü Suriyeli öğretmen veriyor. Sadece ikisi eğitimci. Çocukların ailelerinden para talep edilmiyor ve öğretmenler de maaş almadan gönüllü olarak çalışıyor. Okula giden Suriyeli öğrencilerin defter kitapları da bulunmuyor, ne bulurlarsa oraya yazıyorlar.

"ASİMİLASYON YAPMAK İSTEMEDİĞİMİZ İÇİN ARAPÇA EĞİTİMİ KABUL ETTİK"

Radikal'e açıklama yapan Mavi Haliç Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Necmettin Üçyıldız "Yazın burası boş kalıyor nasıl değerlendirebiliriz" diye düşünürken, Suriyelileri temsilen Nasıra hanım geldi. "Bu bölgede çok Suriyeli çocuk var, bunların evlerinde hiçbir şeyleri yok imkânları yok biz burayı kullanabilir miyiz" dedi. "Biz de faydalı bir iş yapmak adına olumlu yaklaştık. Ancak kendi dillerinde kendi eğitimlerini vermek istediklerini belirttiler. Biz de asimilasyon yapmak istemediğimiz için olumlu baktık. " dedi.

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.